Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προαναγγελθέν έγκλημα η απαγόρευση συμμετοχής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις εκλογές

Προαναγγελθέν έγκλημα η απαγόρευση συμμετοχής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις εκλογές

Η ιστοσελίδα μας το είχε γράψει εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον και το θέμα είχε απασχολήσει προ μηνών την Κεντρική Επιτροπή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μετά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα συναγωνιστού Μιχαλολιάκου όπως προέβλεπε ο νόμος του “δημοκρατικού” τόξου και συγκεκριμένα η πρώτη τροπολογία, η οποία απαγόρευε να έχει ο πρώην Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ  ΑΥΓΗΣ την οποιαδήποτε διοικητική θέση στο κόμμα το οποίο είχε ιδρύσει. Ο νόμος ήταν ξεκάθαρος και από εκεί και πέρα κάποιοι για να βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητος, που την έσπρωχναν τα ΜΜΕ του Συστήματος και την ήθελαν για να ξεχαστεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μιλούσαν για συμμετοχή στις εκλογές ενώ ήξεραν ότι αυτό θα απαγορευτεί. Μέσα στα πλαίσια αυτά εξαφάνισαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από δημοσιεύματα και δημοσκοπήσεις. Η δεύτερη τροπολογία ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη για την απαγόρευση αυτή. Αλλά για όποιον έχει αμφιβολίες για τις προθέσεις του Συστήματος και της κυβερνήσεως της Ν.Δ. σας παραθέτουμε το παρακάτω άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε τις ημέρες της καταδίκης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τον Οκτώβριο του 2020, όταν δεν υπήρχαν τα δήθεν “πατριωτικά” κόμματα και δεν έπαιρναν ποσοστά εισόδου στην βουλή. Τότε λοιπόν ξεκάθαρα μιλούσαν από την εφημερίδα που παίζει Ν.Δ. το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για να μην μπορεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να κατέβει πάλι στις εκλογές.  

https://www.protothema.gr/blogs/haralabos-anthopoulos/article/1055956/hrusi-augi-kai-ekloges/ 

“ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 17/10/2020: 

Χαράλαμπος Ανθόπουλος

Χρυσή Αυγή και εκλογές

Με το άρθρο 59 του νέου Ποινικού Κώδικα καταργήθηκε ως παρεπόμενη ποινή η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Ετσι η ποινική καταδίκη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για συγκρότηση, διεύθυνση ή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κατά το άρθρο 187 ΠΚ δεν συνεπάγεται τη στέρηση του ενεργητικού και παθητικού εκλογικού δικαιώματος από τους καταδικασθέντες.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας (ν.4619/2019) ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2019, ενώ ήταν γνωστό ότι το αργότερο το 2020 θα ολοκληρωνόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται όμως ότι κανείς δεν συνεκτίμησε την παράμετρο αυτή, που θα δικαιολογούσε μια μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα στην υιοθέτηση τόσο προωθημένων -στα όρια της αφέλειας- εκδηλώσεων ποινικού φιλελευθερισμού, τουλάχιστον κατά την παρούσα συγκυρία. Αρκεί να σημειωθεί ότι εφεξής ακόμη και οι καταδικασθέντες για εσχάτη προδοσία ή για τη νόθευση εκλογών θα μπορούν να ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα. 

Ωστόσο, ειδικά στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, η καταδικαστική απόφαση έχει περαιτέρω συνέπειες για το νομικό της status. Μετά την απόφαση αυτή, που έκρινε ότι το κόμμα αυτό αποτελεί εγκληματική οργάνωση κατά το άρθρο 187 ΠΚ, ο Αρειος Πάγος οφείλει, κατά τη γνώμη μου, χωρίς να περιμένει αμετάκλητη καταδίκη, να ανακαλέσει την έγκριση της ιδρυτικής της δήλωσης, στην οποία η Χρυσή Αυγή διαβεβαίωνε ότι η οργάνωση και η δράση της εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος … 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ήδη υπάρχει καταδικαστική απόφαση με βάση το άρθρο 187 ΠΚ, ο αποκλεισμός ενός τέτοιου κόμματος από τις εκλογές αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών κατά το άρθρο 52 Συντ.: «Η ελεύθερη… εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση». 

Με άλλα λόγια, ο κοινός νομοθέτης δεν δύναται απλώς, αλλά υποχρεούται να θεσπίσει απαγόρευση συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές. Από κει και πέρα, τίθεται και το γενικότερο ζήτημα της απαγόρευσης ή άλλων κυρώσεων κατά των αντιδημοκρατικών κομμάτων, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 29 παρ. 1 Συντ., δηλαδή με τη θέσπιση ενός νέου νόμου περί πολιτικών κομμάτων.”

Exit mobile version