Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται και η ύποπτη απουσία των εθνικών θεμάτων από την προεκλογική ατζέντα

Οι τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται και η ύποπτη απουσία των εθνικών θεμάτων από την προεκλογική ατζέντα

Ενώ ακόμα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ παραδέχονται πως έχει συμφωνηθεί «μορατόριουμ» επισκέψεων σε ακριτικά νησιά και δηλώσεων μέχρι τις κάλπες σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Ερντογάν Πασάς έβαψε «στα κόκκινα» την Δυτική Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!

Σ’ ένα απ’ τα προεκλογικά σποτ, λοιπόν, που έφτιαξε το κυβερνών κόμμα, το AKP, εμφανίζει χάρτη της Τουρκίας με ενσωματωμένη τη Δυτική Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου! Επίσης, το σποτ περιέχει και αρκετές εικόνες απ’ την Αγιά Σοφιά… Ελληνική αντίδραση, καμμιά!

Κι όπως παρατηρούμε, όλως περιέργως και υπόπτως, σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμμιά αναφορά στα εθνικά θέματα. Πλήρης σιωπή! Κι απ’ την κυβέρνηση, κι απ’ την αξιωματική αντιπολίτευση, κι απ’ τα μικρότερα κόμματα. Πλήρης σιωπή! Γιατί άραγε; 

Πάντως, οι «κακές γλώσσες» λένε πως αυτή τη σιωπή την επέβαλλε –σε όλα τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου»!- ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα, στα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή προ Τεμπών, σε μια περίοδο που είχε κανονιστεί η διεξαγωγή των εκλογών στις 9 Απριλίου. Κι επέβαλλαν τη σιωπή οι… φίλοι μας Αμερικάνοι, διότι προωθούν τις «Πρέσπες του Αιγαίου» και δεν ήθελαν να «μπερδευτεί» το θέμα στον προεκλογική αγώνα και να «καεί»! 

 

Α.Β.

Exit mobile version