Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Jose Antonio Primo de Rivera Presente!

Η εμπάθεια και η μικροπρέπεια των αριστερών δεν έχει όρια! Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να προωθήσει την εφαρμογή του νόμου ιστορικής μνήμης για τα θύματα του εμφυλίου πολέμου της Ισπανίας. Μέσα στα πλαίσια αυτού του νόμου η οικογένεια του μάρτυρα της εθνικιστικής ιδέας Χοσέ Αντόνιο, που εκτελέστηκε από τους μπολσεβίκους χωρίς δίκη στην Μαδρίτη, αναγκάστηκε να μεταφέρει την σωρό του ιδρυτή της φάλαγγας Jose Antonio Primo de Rivera από την Κοιλάδα των Πεσόντων σε μνήμα στην ισπανική πρωτεύουσα! Μάλιστα, αποφάσισε και την μετονομασία της Κοιλάδας των Πεσόντων με την παλαιά της ονομασία προκειμένου να πάψει να αποτελεί μνημείο του εθνικιστικού καθεστώτος!

 

Σημειώνεται ότι στην Κοιλάδα των Πεσόντων είναι ενταφιασμένοι και εθνικιστές και αριστεροί και αυτό έδειχνε καθαρά την πρόθεση του καθεστώτος Φράνκο για εθνική συμφιλίωση, μία εθνική συμφιλίωση η οποία πράγματι επιτεύχθηκε στην Ισπανία. Πριν τέσσερα χρόνια είχε μεταφερθεί η σωρός του Στρατηγού Φράνκο γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τους Ισπανούς Εθνικιστές. 

Σύμφωνα με απόφαση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού στην θέση που ήταν οι σωροί του Φράνκο και του Jose Antonio Primo de Rivera θα τοποθετηθούν οι σωροί δύο κομμουνιστών οι οποίοι είχαν θαφτεί στην Βαρκελώνη. 

Exit mobile version