Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αποθέωση της πολιτικής ορθότητας: Απέβαλλαν μαθητή γιατί φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Η αποθέωση της πολιτικής ορθότητας: Απέβαλλαν μαθητή γιατί φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Η είδηση έρχεται φυσικά απ’ τις ΗΠΑ, που είναι η εμπροσθοφυλακή της παρακμής: ένας 12χρονος μαθητής αποβλήθηκε απ’ το σχολείο του, στην Μασαχουσέτη, γιατί φορούσε ένα μπλουζάκι με το σύνθημα “There are only two genders”, ήτοι «Υπάρχουν μόνο δύο φύλα»!

Η αιτιολογία της αποβολής του 12χρονου Λίαμ Μόρισον ήταν ότι «έκανε τους συμμαθητές τους να αισθάνονται ανασφάλεια»!

Ο 12χρονος μίλησε για την δίωξή του, στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής του σχολείου του και είπε τα εξής:  

«Μου είπαν ότι θα έπρεπε να βγάλω τη μπλούζα μου προτού επιστρέψω στην τάξη. Όταν τους είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν ήθελα να το κάνω αυτό, τηλεφώνησαν στον πατέρα μου. Οι πέντε λέξεις στο t-shirt που φορούσα, δεν έδειχναν τίποτα το κακό, τίποτα το απειλητικό. Ξέρω ότι έχω το δικαίωμα να φοράω ένα μπλουζάκι με αυτές τις πέντε λέξεις. Πρόκειται απλά για μια δήλωση που πιστεύω ότι είναι γεγονός. Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω παντού σημαίες και αφίσες για διεμφυλικούς στο σχολείο. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ. Ακόμη και στην ηλικία των 12, έχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω. Ακόμα και στο σχολείο. Αυτό το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου αναφέρεται στην “Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος”».
Τέλος, ο 12χρονος μαθητής υποστήριξε προτού αποχωρήσει από το σχολείο, ότι η κατηγορία ότι έκανε τους συμμαθητές του να νιώσουν… άβολα δεν ευσταθεί, καθώς «ούτε ένα άτομο δεν του παραπονέθηκε για το μήνυμα στο μπλουζάκι του». Μάλιστα, προσέθεσε ότι ορισμένοι μαθητές του εξέφρασαν την υποστήριξή τους. «Κανείς δεν σηκώθηκε και κανείς δεν βγήκε από την τάξη. Κανείς δεν ξέσπασε σε κλάματα», είπε ο Μόρισον.

Βέβαια, στους χαλεπούς καιρούς της «πολιτικής ορθότητας» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου είναι πολύ σχετικό. Και ισχύει μόνο όταν κάποιος συμφωνεί με τις κρατούσες αντιλήψεις!

 

Α.Β.

Exit mobile version