Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδού γιατί η πρόθεση κάποιων «εθνικοπατριωτών» να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, για να «τιμωρήσουν» την ΝΔ, ευνοεί τελικά την… ΝΔ!

Ιδού γιατί η πρόθεση κάποιων «εθνικοπατριωτών» να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, για να «τιμωρήσουν» την ΝΔ, ευνοεί τελικά την… ΝΔ!

Όλα τα είχαμε δει, αλλά «εθνικοπατριώτες» να δίνουν ανοιχτά γραμμή για ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να «τιμωρηθεί» η ΝΔ, πρώτη φορά βλέπουμε. Ποιος ωφελείται; Η… ΝΔ!!! Και ιδού γιατί…

Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι γύρω στις 5 μονάδες. Αν επαληθευτούν, αυτό θα είναι φαινομενικά πολύ καλό αποτέλεσμα για την ΝΔ, αλλά εξαιρετικά προβληματικό για τις δεύτερες εκλογές!

Διότι, η ΝΔ θα πρέπει να ανεβάσει τα ποσοστά της, προκειμένου να κερδίσει την αυτοδυναμία. Αλλά, για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να υπάρξει ακραία πόλωση! Και υπό συνθήκες ακραίας πόλωσης, η ΝΔ έχει μεγαλύτερο «ζωτικό χώρο» προς αναζήτηση επιπλέον ψήφων απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, μ’ ένα πολωμένο πολιτικό κλίμα, κατ’ αρχάς μπορεί να απορροφήσει σχεδόν ολόκληρα τα ποσοστά των μικρών κομμάτων που κινούνται στα δεξιά της, εφόσον θα είναι πολύ δύσκολο κόμματα που θα πάρουν 0,5% – 1%, ή κάποια έστω λίγο παραπάνω, να επιχειρήσουν να κατέλθουν στις δεύτερες εκλογές. Ούτε όρεξη θα υπάρχει από τους υποψηφίους βουλευτές, ούτε βέβαια χρήματα. Αλλά, κι ούτε πρόθεση καθόδου σε δεύτερες εκλογές θα υπάρχει από τους αρχηγούς αυτών των κομματιδίων, καθώς όπως λένε και οι… κακές γλώσσες, είναι όλοι τους… «λαγοί» του Μητσοτάκη!   

Επίσης, με πόλωση η ΝΔ θα πιέσει ασφυκτικά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, αφενός μεν προτιμούν την ΝΔ απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που συρρίκνωσε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ. Και αφετέρου, είναι βολεμένοι, κι όλοι οι βολεμένοι θέλουν «σταθερότητα», κι όχι «περιπέτειες»!

Επιπλέον, με την πόλωση η ΝΔ θα πιέσει και τους ψηφοφόρους του κόμματος Βελόπουλου. Μάλιστα, αν πετύχει να το θέσει εκτός βουλής, θα αυξηθεί το ποσοστό των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και θα χρειαστεί (η ΝΔ) πολύ μικρότερο ποσοστό για να πετύχει την αυτοδυναμία.

Τέλος, με την πόλωση θα πιέσει η ΝΔ και τους πιο… χαλαρούς ψηφοφόρους της, να μην επαναπαυθούν και να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους και στις δεύτερες εκλογές, για να ψηφίσουν. 

Αντίθετα, υπό συνθήκες πόλωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «ψαρέψει» κάτι λίγους απ’ το ΠΑΣΟΚ, κάτι λίγους απ’ το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του κόμματος Βαρουφάκη. Μάλιστα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να πάρει τόσους ψηφοφόρους του κόμματος Βαρουφάκη, ώστε να το θέσει εκτός βουλής, πάλι ωφελείται η… ΝΔ, διότι με τετρακομματική βουλή, θα χρειάζεται ακόμα μικρότερο ποσοστό για αυτοδυναμία!    

Πόλωση, όμως, με 5 μονάδες διαφορά, δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί! Αλλά, αν ένα 2% των «εθνικοπατριωτών» πειστεί να ψηφίσει «τιμωρητικά» τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται αισθητά και διαμορφώνονται οι ιδανικές συνθήκες ακραίας πόλωσης! 

Τα γνωρίζουν άραγε αυτά τα δεδομένα, ο… «μεγάλος τριπλαδόρος» και οι παραγοντίσκοι των «εθνικοπατριωτών», που συστήνουν ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως το παίζουν… οργισμένοι και στην πραγματικότητα εξυπηρετούν συνειδητά τα συμφέροντα της ΝΔ; 

 A.B.

Exit mobile version