Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το… σκορποχώρι των «εθνικοπατριωτών» κι ένα αμείλικτο ερώτημα

Το… σκορποχώρι των «εθνικοπατριωτών» κι ένα αμείλικτο ερώτημα

Ως γνωστόν, αποκλείστηκε από τις εκλογές το… μοντέρνο «εθνικοπατριωτικό» κόμμα – αν και μέχρι την τελευταία στιγμή, ο «μεγάλος σκακιστής» και οι συν αυτώ διαβεβαίωναν τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους, ότι θα κατέλθουν οπωσδήποτε στις εκλογές, ότι θα πάρουν… διψήφιο, ή… «πάνω από διψήφιο» (sic!) ποσοστό, κι ότι θα μπουν πανηγυρικά στη βουλή. Και τώρα, που θα κατευθυνθούν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του; Κάπου εδώ αρχίζει η ιλαροτραγωδία…

Στην επίσημη ανακοίνωση του «εθνικοπατριωτικού» κόμματος –η οποία εξεδόθη μόλις εχθές, δηλαδή με καθυστέρηση μιας ολόκληρης εβδομάδας!!!– τονίζεται με κεφαλαία γράμματα η πλήρης αντίθεση σε λευκό, άκυρο και αποχή («ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ-ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ-ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ»), αποκλείονται αυτομάτως όλα τα κομματίδια «που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριωτικά» και καλούνται οι ψηφοφόροι «να βάλουν οριστικό τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη». Προφανώς, ψηφίζοντας… ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόνο αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει «οριστικό τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη»!!!

Όμως…

Εκτός από την επίσημη κομματική γραμμή, δημόσιες (από προσωπικούς λογαριασμούς σε Twitter και Facebook) εκλογικές κατευθύνσεις δίνονται και από προβεβλημένα στελέχη του κόμματος – και μάλιστα πολύ… αντιφατικές.

Έτσι, κάποια προβεβλημένα στελέχη συνιστούν –εμμέσως πλην σαφώς- ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, για «τιμωρία στον Μητσοτάκη» και γιατί «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», συντασσόμενα με την επίσημη γραμμή!

Όμως, κάποια άλλα προβεβλημένα στελέχη, συνιστούν ανοιχτά ψήφο στο αριστερό κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ή στο ομοίως αριστερό κόμμα του Καζάκη!

Άλλα προβεβλημένα στελέχη, συνιστούν ψήφο στα διάφορα κομματίδια του λεγόμενου «πατριωτικού» χώρου (που είναι καμμιά δεκαριά…) και τσακώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άλλα στελέχη και ψηφοφόρους για το ποιο απ’ αυτά είναι πιο… κοντά τους!

Τέλος, κάποια άλλα προβεβλημένα στελέχη, συνιστούν ένα «ψηφοδέλτιο» εκ του προχείρου, με το έμβλημα του κόμματός τους και με το όνομα, το επώνυμο και το πατρώνυμο του αρχηγού τους, δηλαδή άκυρο.

Ήτοι, σκορποχώρι! Που το βλέπει το σύστημα και γελά!

Κι εδώ προκύπτει αμείλικτα το εξής ερώτημα: είναι αυτός ο καραγκιόζ-μπερντές αποτέλεσμα σύγχυσης, πολιτικής ρηχότητας και ηλιθιότητας, ή μήπως είναι στημένο το έργο -με αντάλλαγμα την δημοσιότητα, που κάποιος επιζητά μανιωδώς- για να οδηγήσει μια ολόκληρη πολιτική παράταξη στη χλεύη και την πλήρη ανυποληψία;

 A.B.

Exit mobile version