Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα παλιά του τα παπούτσια έχει γραμμένους τους πολιτικούς και την πολιτική ο ελληνικός λαός

Στα παλιά του τα παπούτσια έχει γραμμένους τους πολιτικούς και την πολιτική ο ελληνικός λαός

“Αχ δημοκρατία, πού θα μας καταντήσεις;” Αριστοφάνης —  Όρνιθες

Το πολυαναμενόμενο debate ήταν μία σούπα άνοστη και κρύα και αυτό όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί το γνώριζε καλά ο ελληνικός λαός, ο οποίος αδιαφόρησε για αυτό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία εδόθησαν στην δημοσιότητα η συνολική τηλεθέαση των πέντε ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που μετέδιδαν το debate (Σκάι, Alpha, Star, Open και AΝΤ1) συντονισμένοι με την ΕΡΤ1 ήταν 19,7%.

Στο ίδιο διάστημα ο αγώνας Μίλαν – Ιντερ του Champions League, που μετέδιδε το Mega είχε τηλεθέαση 17,3%. Τα πράγματα όμως γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα στο λεγόμενο δυναμικό κοινό. Σ΄ αυτή την κατηγορία το debate των πολιτικών αρχηγών συγκέντρωσε το 17,4% και ο ποδοσφαιρικός αγώνας επίσης 17,4%! Καταλαβαίνετε το μέγεθος του προεκλογικού ενδιαφέροντος και για ποιο λόγο οι δημοσκόποι θεωρούν πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολιτική έρευνα που εξαφανίστηκε γρήγορα-γρήγορα, στο ερώτημα ποιος πολιτικός θα έλυνε τα προβλήματα της χώρας ο ΚΑΝΕΝΑΣ ήλθε πάλι πρώτος μετά από χρόνια ξεπερνώντας φυσικά και τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα.

Συμπερασματικά το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού είναι τόσο όσο το ενδιαφέρον για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα όπως αυτόν της Μίλαν με την Ίντερ. 

Exit mobile version