Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γεωπολιτική αναβάθμιση της Ρωσσίας του Πούτιν 

Γεωπολιτική αναβάθμιση της Ρωσσίας του Πούτιν 

Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ πίστευαν ότι με τα ανδρείκελα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, με πρώτο και καλύτερο την Ελλάδα του Μητσοτάκη, αλλά και του Τσίπρα, που συμφωνεί απόλυτα, θα μπορέσουν να θέσουν στο περιθώριο την Ρωσσία και μάλιστα έβγαλαν και ένταλμα συλλήψεως μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου, η Μόσχα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά. Μετά την ολόθερμη στήριξη της Κίνας όλα δείχνουν ότι θα έχει στο πλευρό της και την Ινδία, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ την μισή ανθρωπότητα. 

‘Οπως ανακοινώθηκε επίσημα η Ινδία και η Ρωσία ετοιμάζονται να συνάψουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου όπως δήλωσαν Ρώσοι και Ινδοί υπουργοί τη Δευτέρα και με την κίνηση αυτή το Νέο Δελχί οριστικά επιλέγει γεωπολιτικό στρατόπεδο. Στην Ουάσινγκτον επέμεναν να θεωρούν τις κόντρες μεταξύ Κίνας-Ινδίας ως αποτρεπτικές για να ενταχθεί η Ινδία στο «μπλοκ» που δημιουργούν Ρωσία και Κίνα, αλλά αποδεικνύεται ένας λάθος συλλογισμός

Οι Ινδοί απεχθάνονται τους Αγγλοσάξονες και σε ότι αφορά την Κίνα, πατά τις διαφορές τους, οι πολιτικές ηγεσίες τους φροντίζουν «να τα βρίσκουν». Παράλληλα η Μόσχα έχει αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Ινδία και Κίνα. Πρόκειται για μεγάλη γεωπολιτική ήττα της Δύσης, που είχε στηρίξει τα πάντα στο αφήγημα που πλασάρισε στις κοινωνίες της, ότι η Ρωσία θα συντριβεί οικονομικά, αντιθέτως έχει ανακαλύψει πολλές νέες αγορές για να αντικαταστήσει εντελώς τις δυτικές χώρες.

Exit mobile version