Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο… πολυπολιτισμι-Κούλης, τα παιδιά των «μεταναστών» και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας

Ο… πολυπολιτισμι-Κούλης, τα παιδιά των «μεταναστών» και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας

Λίγες ημέρες προ των εκλογών, η Athens Voice ζήτησε από 16 «προσωπικότητες από ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, ανήσυχες και δημιουργικές φωνές» (όπως τους αποκαλεί…), να θέσουν ερωτήματα στον Κούλη Μητσοτάκη.

Μία εκ των 16 «προσωπικοτήτων» είναι και κάποια Αφρικανή, ονόματι Idra Kayn​e, η οποία είναι μουσικός. Ιδού η ερώτηση που υπέβαλλε στον Κούλη:

«Ποια η θέση σας σχετικά με τα παιδιά μεταναστών, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά, και το δικαίωμά τους στην ελληνική ιθαγένεια;».

Ιδού και η απάντηση του αρχηγού των «εθνικοφρόνων» – πολλοί εκ των οποίων εμφανίζονται θεωρητικά αντίθετοι στο εν εξελίξει σχέδιο «αντικατάστασης πληθυσμών» της Ελλάδος και της Ευρώπης ολόκληρης, με αλλοεθνείς, αλλοφύλους και αλλοθρήσκους:

«Η θέση μου είναι σαφής: Η δεύτερη γενιά, τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ έχουν πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους. Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία, σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, μοιράζονται τις ίδιες εμπειρίες, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ελπίδες με τους συνομηλίκους τους που έχουν Έλληνες γονείς.

Οι διαδικασίες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας είναι πλέον ευκολότερες. Ρίξτε μια ματιά στους πίνακες κατάταξης μιας στρατιωτικής σχολής, της Σχολής Ευελπίδων για παράδειγμα, που κοίταζα τις προάλλες. Θα βρει κανείς εκεί πολλά ονόματα νέων αξιωματικών που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ήρθαν σε μικρή ηλικία με τις οικογένειές τους. Μεγάλωσαν εδώ, πολιτογραφήθηκαν εδώ και πλέον φορούν το εθνόσημο.

Θα αναφερθώ, επίσης, στον νέο Κώδικα Μετανάστευσης που δίνει την υπηκοότητα σε όσους μπήκαν στη χώρα ανήλικοι και συμπλήρωσαν 3 χρόνια στην εκπαίδευση. Είναι, όμως, και το νέο σύστημα για έκδοση αδειών παραμονής, το οποίο θα επιταχύνει δραστικά τη διαδικασία…».

Και για να είμαστε δίκαιοι, επειδή οι μέρες αυτές είναι… πονηρές, παρόμοιες θέσεις με τον… πολυπολιτισμι-Κούλη έχουν και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου».

Και μόνο την εποχή που ήταν η Χρυσή Αυγή και ο Νίκος Μιχαλολιάκος στη βουλή, υπήρχε ριζικά διαφορετική άποψη επί του σπουδαίου αυτού θέματος, που αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας!

Α.Β.

Exit mobile version