Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιος θα είναι ο πρώτος Αφρικανός βουλευτής στην Ελλάδα; Ο Χαγκαμπιμάνα της ΝΔ ή ο Κινυούα του ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος θα είναι ο πρώτος Αφρικανός βουλευτής στην Ελλάδα; Ο Χαγκαμπιμάνα της ΝΔ ή ο Κινυούα του ΣΥΡΙΖΑ; 

Εκτός από την πολυπόθητη εξουσία, τα δύο βασικά κόμματα του κατεστημένου συναγωνίζονται σκληρά και για ένα… πολυπολιτισμικό «έπαθλο»: ποιο απ’ τα δύο θα εκλέξει τον πρώτο… Αφρικανό βουλευτή! Μπορεί βεβαίως να εκλεγούν και οι δύο, οπότε θα έχουμε… πολυπολιτισμική ισοπαλία!

Οι υποψήφιοι, που είναι οι πρώτοι Αφρικανοί που συμπεριλαμβάνονται σε ψηφοδέλτια εθνικών εκλογών, είναι οι εξής δύο: ο Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, από το Μπουρούντι, υποψήφιος στη Β’ Πειραιά με την ΝΔ και ο Μάινα Κινυούα από την Κένυα, υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο πρώτος κατέχει δημόσια θέση, καθώς κατ’ αρχάς διορίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως σύμβουλος στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ εν συνεχεία, διορίστηκε υποδιοικητής της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης. Και δήλωσε στην «Καθημερινή», πως κατεβαίνει «σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια», καθώς «στις εκλογές του 2015 (Σεπτέμβριο) η Χρυσή Αυγή είχε ποσοστό 8,4% στη Β’ Πειραιά». Δήλωσε επίσης, πως φιλοδοξία του είναι να αποτελέσει «μία “γέφυρα” μεταξύ του Πειραιά, της Ελλάδας και της Αφρικής από όπου κατάγομαι».

Ο Αφρικανός υποψήφιος του –αγαπημένου των… μοντέρνων «εθνικοπατριωτών»- ΣΥΡΙΖΑ, έχει ιδρύσει απ’ το 2008 την ΜΚΟ «Asante», μία οργάνωση «για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα από τις χώρες της Αφρικής». Επίσης, δραστηριοποιείται στο «Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων», μια οργάνωση που λειτουργεί υπό την πολιτική κάλυψη των αριστερίστικων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνει δε, πως «στην αστυνομία θέλω να δω ομοφυλόφιλους και μετανάστες».

(ΥΓ): Φρονούμε, πως η μαζική ψήφος στον Κινυούα θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για την νέα «εθνικοπατριωτική» συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα βοηθήσει τα μάλα στην προσαρμογή της στην πολυπολιτισμική πραγματικότητα της αριστεράς και της… προόδου!

 

Α.Β.

Exit mobile version