Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και η “ναζιστική δεξιά”

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και η “ναζιστική δεξιά”

Σε τηλεοπτική εκπομπή ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης κατάγεται από το χωριό Κοίτα της Μάνης όπου υπάρχει και οδός Στρατηγού Θεοδώρου Σκυλακάκη. 

Μιλώντας, λοιπόν και αναφερόμενος στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χρησιμοποίησε τον όρο “ναζιστική δεξιά”. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι είναι η “ναζιστική δεξιά” της Ελλάδος, αλλά το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα! Επί πλέον, δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο της κατοχής και τα όσα συνέβησαν τότε. 

Απλά για την Ιστορία αναφέρουμε ότι υπήρξε ένας γενναίος Μανιάτης Αξιωματικός, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είχε ιδρύσει στην διάρκεια του μεσοπολέμου μία εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση το “Εθνικό Κυρίαρχο Κράτος” και ο οποίος ήταν ο πρώτος υπουργός εσωτερικών, του “φασιστικού” καθεστώτος της 4ης Αυγούστου του Ιωάννου Μεταξά, ο οποίος τον έδιωξε από την κυβέρνησή του γιατί ήταν γερμανόφιλος και υπήρξε σφοδρή αντίδραση του αγγλόφιλου Βασιλέως Γεωργίου του Β. Κατηγορήθηκε μάλιστα ότι ήθελε να κάνει επανάσταση και να εντάξει την Ελλάδα στον άξονα Γερμανίας – Ιταλίας. 

Ο Στρατηγός Σκυλακάκης έμεινε σταθερός στις θέσεις του και για τον λόγο αυτό δολοφονήθηκε από τους κομμουνιστές στα Δεκεμβριανά το 1944. 

Έχει καμία σχέση ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ο φιλελεύθερος με τον Στρατηγό Θεόδωρο Σκυλακάκη; Ναι, είναι κατ’ ευθείαν εγγονός του.

Exit mobile version