Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρέσβης της Ρωσσίας στην Αθήνα: Όλοι στην ελληνική βουλή είναι «αμερικανάκια»

Πρέσβης της Ρωσσίας στην Αθήνα: Όλοι στην ελληνική βουλή είναι «αμερικανάκια»

Τελικά, καμμία ανάμειξη δεν είχε στις ελληνικές εκλογές ο «ξένος παράγοντας» – όπως λένε τους… φίλους μας τους Αμερικάνους. Και δεν υπήρξε ανάμειξη, γιατί δεν τους ενδιέφερε ποιος θα βγει, αφού όλοι του «συνταγματικού τόξου» είναι… «αμερικανάκια».

Αυτό επιβεβαίωσε -εμμέσως πλην σαφώς- και ο πρέσβης της Ρωσσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, σε συνέντευξη που έδωσε στην ρωσσική Parlamentskaya Gazeta.

Η σχετική ερώτηση ήταν η εξής: «Πρέπει να περιμένουμε αλλαγή στην πολιτική της Αθήνας απέναντι στην Ρωσσία μετά τα αποτελέσματα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στη χώρα;».

Ιδού και η απάντηση, που αφορούσε όχι μόνον την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα:

«Η θέση της Αθήνας για την Ουκρανία απορρέει από τη γραμμή κοινής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, δεν αξίζει να τρέφουμε αυταπάτες για υποθετική αλλαγή στις προσεγγίσεις της Αθήνας απέναντι στην Ρωσσία μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα. Επιπλέον, όλα τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή έχουν επικρίνει με τη μία ή την άλλη μορφή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσσίας στην Ουκρανία».

(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, ο κ. Μασλόφ αναφέρθηκε στην συνέντευξή του και στους απηνείς διωγμούς που υπέστησαν οι Έλληνες της Ρωσσίας, κατά την κομμουνιστική περίοδο:

«Οι σχέσεις των Ελλήνων με τους Ρώσσους ξεκίνησαν το 900 μ.Χ.  από το Βυζάντιο και πέρασαν πάρα πολλά χρόνια και διακυμάνσεις, ειδικά την περίοδο της ΕΣΣΔ και ειδικά του καθεστώτος του Στάλιν, στο οποίο είχαμε διωγμούς, φυλακίσεις και εκτελέσεις Ελλήνων Ποντίων. Παρόλα αυτά οι δύο λαοί έχουν βαθιές ιστορικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις…».

 

Α.Β.

Exit mobile version