Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“2008-2022: Από την ακροδεξιά της γραβάτας στην Χρυσή Αυγή”

“2008-2022: Από την ακροδεξιά της γραβάτας στην Χρυσή Αυγή”

Το κείμενο το οποίο ακολουθεί είναι από ιστοσελίδα αριστερή και μάλιστα στρατευμένη, αφού ανήκει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου, τον γνωστό κομμουνιστή, ο οποίος είχε κάνει διαφήμιση με ένα αυτοκίνητο πολυτελείας και ο οποίος βεβαίως είναι ένας ακόμη αριστερός με δεξιά τσέπη. Άλλωστε, για να θυμηθούμε το όχι μακρινό, αλλά πρόσφατο παρελθόν τα μικρότερα ποσοστά της τα έπαιρνε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στα προάστια των πλουσίων οπου κατοικοεδρεύουν και οι περισσότεροι από τους “επαναστάτες” των Εξαρχείων. Γραφή λοιπόν η αριστερή ιστοσελίδα τα εξής σε άρθρο με τίτλο “2008-2022: Από την ακροδεξιά της γραβάτας στην Χρυσή Αυγή”: 

“Είναι η τρίτη περίοδος της ακροδεξιάς στη Μεταπολίτευση, που μπορεί να έχει βασικό σημείο αναφοράς την Χρυσή Αυγή, όμως ξεκινά με έναν μίνι εκλογικό θρίαμβο του Γιώργου Καρατζαφέρη. Στις εκλογές του 2009, η Νέα Δημοκρατία καταρρέει και το ΛΑ.Ο.Σ αυξάνει εντυπωσιακά τα ποσοστά του. Από το 2,19% του 2004 και το 3,80% του 2007, φτάνει το 5,63%, εξασφαλίζοντας 15 έδρες στη Βουλή.

Σε εκείνες τις εκλογές, η Χρυσή Αυγή πείθει 19.624 ψηφοφόρους (0,29%). 

«Σημείο καμπής και πέρασμα στην τρίτη περίοδο θα έλεγα ότι υπήρξε ο Δεκέμβρης του 2008, όταν ένας χώρος βίαιου ακροδεξιού περιθωρίου προσδιόρισε ως αποστολή του την απάντηση στη βία του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου», υποστηρίζει ο Κωστής Παπαϊωάννου.

Ενώ η Χρυσή Αυγή είχε διακριτή παρουσία στον δρόμο ήδη από τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ήταν η έλευση των μνημονίων και της λιτότητας που έκρινε ως προνομιακή για εκείνη συγκυρία, προκειμένου να ανοίξει το βηματισμό της. Ο Μιχαλολιάκος κερδίζει έδρα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το 2010 και οι χρυσαυγίτες ξεχύνονται στους δρόμους τρομοκρατώντας μετανάστες και όποιον θεωρούν εχθρό τους …

Στις διπλές εκλογές του 2012, εκτός από την κατάρρευση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, συντελείται και τεκτονικός σεισμός όσον αφορά στην ακροδεξιά. Το ΛΑ.Ο.Σ μένει εκτός Βουλής, με τα πρωτοκλασάτα της στελέχη Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και Βελόπουλο να έχουν ήδη προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, στο Κοινοβούλιο που ήθελε να καταλύσει εισέρχεται η Χρυσή Αυγή, με ποσοστά 6,97% και 6,92% αντίστοιχα στις κάλπες του Μαΐου και του Ιουνίου εκείνης της χρονιάς. Περίπου 450.000 Έλληνες έδωσαν την ψήφο τους σε ένα ανοιχτά νεοναζιστικό μόρφωμα … Όμως το υπόστρωμα αποδοχής τέτοιων ιδεών στην ελληνική κοινωνία υπήρχε ήδη», παρατηρεί ο Κωστής Παπαϊωάννου.”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 

Μέγα ψέμα λοιπόν ότι η άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι αποτέλεσμα των μνημονίων και της κρίσεως αφού όπως οι ίδιοι αναφέρουν ξεκίνησε το 2008. Όσο για την “ακροδεξιά της γραβάτας”, στην οποία υπάρχει αναφορά στον τίτλο, θυμίζουμε την δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ότι δεν πρέπει το Σύστημα να φοβάται τους χρυσαυγίτες γιατί αυτοί θα φορέσουν γραβάτες και θα απορροφηθούν από το Σύστημα. Τελικά δεν φορέσαμε γραβάτες, η Παπαρήγα έφυγε κι έμεινε ο Κουτσούμπας με το χρυσό ρόλεξ, με τον οποίο ευχαρίστως όπως δήλωσε θα έπινε μπύρες ο Μητσοτάκης. 

Όσο για το τελευταίο που γράφει και καταθέτει σαν άποψή του ο Παπαϊωάννου των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” συμφωνούμε απόλυτα, αφού ο Εθνικισμός, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για την οποία όλοι μιλούν λίγο πριν τις εκλογές έχει βαθιές ρίζες στην χώρα, τις οποίες δεν θα μπορέσουν να ξεριζώσουν κάποιοι καιροσκόποι που θυμήθηκαν στα 40 τους ότι δεν είναι Εθνικιστές, αλλά δημοκράτες και φιλελεύθεροι, έχοντας προηγουμένως αποτύχει παταγωδώς πολιτικά. Παράδειγμα χαρακτηριστικό ο Μάκης Βορίδης, των Ελεύθερων Μαθητών, του Ελληνικού Μετώπου, του Καρατζαφέρη και μετά της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία πολύ ευχαρίστως θα πήγαινε νωρίτερα εάν τον δεχόταν…

Exit mobile version