Θέλουν “διαχειριστές” και όχι αγωνιστές σαν κυβερνήτες τους οι Νεοέλληνες
Μία εύλογη απάντηση δίνει ένας Άγγλος καθηγητής για το αποτέλεσμα των εκλογών με το 40% του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 20% του Τσίπρα.
Ο κ. Κέβιν Φέδερστοουν διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο London School of Economics δήλωσε λοιπόν σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών:
“Στην Ελλάδα, το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν πραγματικά μια συστημική αποτυχία. Πέρα από το τραγικό ανθρώπινο λάθος, μας υπενθύμισε την κακοδιαχείριση και τη διαφθορά που χαρακτηρίζουν το ελληνικό κράτος …
Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένα πιο προσωποποιημένο ζήτημα εμπιστοσύνης, καθώς ο πρωθυπουργός έθεσε την ΕΥΠ υπό την άμεση εποπτεία του. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι αναφορές περί σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικών συμφερόντων και των υπηρεσιών ασφαλείας. Αλλά δεν είναι το πρώτο τέτοιο σκάνδαλο στην Ελλάδα – και πολλοί ψηφοφόροι φαίνεται να θεωρούν ότι αυτές οι πρακτικές είναι μέρος της πολιτικής …
Μετά την «κωλοτούμπα», οι ψηφοφόροι αναζητούν ικανούς διαχειριστές τους οποίους μπορούν να εμπιστευθούν, αντί για τους «ηρωικούς» αγωνιστές του παρελθόντος.”
Ας δούμε λοιπόν κάποια ουσιώδη στοιχεία από την δήλωσή του όπως ότι το δυστύχημα των Τεμπών δεν επηρέασε το εκλογικό σώμα, αφού έχει σαν δεδομένο ότι το Σύστημα είναι αποτυχημένο και όλοι φταίνε για αυτό. Εκτός μάλιστα από αποτυχημένο είναι και διεφθαρμένο. Για την τόσο καλή γνώμη που έχει για το νέο Ελληνικό κράτος ο καθηγητής Φέδερστοουν έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια. Εμείς συμφωνούμε με τον Φέδερσοτουν αυτοί που του έδωσαν την ιθαγένεια δεν καταλαβαίνουν ότι τους φτύνει και αυτοί νομίζουν ότι… ψιχαλίζει;
Όσο για την σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα, ο μεν Μητσοτάκης πράγματι μοιάζει με διαχειριστή μόνο οι μανσέτες από τα μανίκια του λείπουν που φορούσαν οι παλιοί γραμματικοί και όσο για τον Τσίπρα είναι μία παρωδία αγωνιστή. Αυτό πάντως που προκύπτει σαν συμπέρασμα είναι ότι ο λαός δεν θέλει αγωνιστές, αλλά την ‘κονόμα του και αυτό το καταλάβαμε πολύ καλά και πολύ σκληρά εμείς οι χρυσαυγίτες.