Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Στον Κίσσινγκερ δεν αρέσει καθόλου να μιλάει για την Ελλάδα”

“Στον Κίσσινγκερ δεν αρέσει καθόλου να μιλάει για την Ελλάδα”

Εκατό χρόνια συμπλήρωσε ο δήμιος της Κύπρου Χένρυ Κίσσινγκερ υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ όταν έγινε ο Αττίλας και κατ’ ουσίαν πρόεδρος, αφού ο Νίξον ήταν παροπλισμένος και ετοίμαζε την παραίτησή του λόγο του σκανδάλου Watergate. 

Η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, για να τιμήσει τα γενέθλια του Κίσσινγκερ, είχε δισέλιδη συνέντευξη με τον τίτλο “Στον Κίσσινγκερ δεν αρέσει καθόλου να μιλάει για την Ελλάδα”, του συγγραφέα της βιογραφίας του καθηγητού Σβάρτς.

Πως είναι δυνατόν αλήθεια να του αρέσει να ομιλεί για την Ελλάδα όταν είναι σε όλους γνωστό ότι η τουρκική εισβολή έγινε με τις ευλογίες του και την ενθάρρυνε μάλιστα παγιδεύοντας και παράγοντες της Ελλάδος, οι οποίοι αφελώς τον πίστεψαν όσοι δεν ήταν συνειδητοί προδότες και υπάκουσαν στις εντολές του. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου των “ΝΕΩΝ”, τι λέει για την Ελλάδα και την Κύπρο και τις ανθελληνικές αποφάσεις του εκείνης της περιόδου, ο βιογράφος του απαντά ότι πράγματι του έχει θέσει το θέμα σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που υπάρχουν στο State Department και αυτός απαντά ότι εκείνη την περίοδο ασχολείτο με πολλές κρίσεις ταυτόχρονα και υπήρξαν και λάθη. Μάλιστα, θυμάται ότι έγινε στόχος του ελληνοαμερικανικού λόμπυ για την φιλοτουρκική πολιτική του. Όλα αυτά βεβαίως δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αφού είναι γνωστό ότι μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Κίσσινγκερ ζήτησε να αποσταλεί πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Τουρκία και το αμερικανικό Κογκρέσο απέρριψε την πρότασή του. 

Exit mobile version