Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από την μαύρη Αθηνά στην μαύρη Κλεοπάτρα και στην κατάργηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών

Από την μαύρη Αθηνά στην μαύρη Κλεοπάτρα και στην κατάργηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών

Θερίζει η πολιτική ορθότητα στις ΗΠΑ και έτσι πέρα από κάθε λογική σε πολλά τμήματα κλασσικών σπουδών κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ αποφάσισαν να μην είναι υποχρεωτική η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών. Πως είναι δυνατόν όμως να προσεγγίσει κανείς σε αυτό το επίπεδο το Πανεπιστημιακό τις κλασσικές σπουδές χωρίς να ξέρει Ελληνικά και Λατινικά; 

Υπέρ της πολιτικής ορθότητος έσπευσε να παραθέσει την άποψή του με άρθρο του ο καθηγητής στον Πρίνστον Αλέξανδρος Νεχαμάς, μέντορας πολλών καθηγητών των ενταύθα Πανεπιστημίων, οι οποίοι θέλουν και επιδιώκουν την αναθεώρηση της Ελληνικής Ιστορίας. 

Στο ίδιο Πανεπιστήμιο είναι και ο καθηγητής Νταν Ελ Πατίγια, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι ο ρατσισμός και η δουλεία οφείλονται στην αρχαιότητα. Πράγματι, φυλετικές διαφορές αναγνώριζε ο πατέρας της επιστήμης Αριστοτέλης, ο οποίος έλεγε ότι είναι από την φύση καθορισμένο οι Έλληνες να άρχουν των βαρβάρων. Τα ίδια επίσης έλεγε και ο Ισοκράτης, ο οποίος κατηγορούσε τους Λακεδαιμονίους γιατί έχουν είλωτες Έλληνες και δεν προτιμούν να κάνουν είλωτες τους βαρβάρους (τους βαρβάρους ειλωτεύειν) .

 

Τι σύπτωση, στο γνωστό βιβλίο “ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ”, των οποίων η κυκλοφορία απαγορεύεται γιατί περιέχει καθώς λένε στοιχεία αντισημιτισμού, αναφέρεται ότι θα καταργηθούν οι κλασσικές σπουδές και το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε αρχές του 20ου αιώνα και βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα αρχές του 21ου!

Exit mobile version