Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από τον Κωνσταντίνο Μανιαδάκη στον… Κούλη Μητσοτάκη, κι απ’ το ψευτο-ΚΚΕ στις ψεύτικες Χρυσές Αυγές!

Από τον Κωνσταντίνο Μανιαδάκη στον… Κούλη Μητσοτάκη, κι απ’ το ψευτο-ΚΚΕ στις ψεύτικες Χρυσές Αυγές!

Από τα τέλη του 1939 ο δαιμόνιος υπουργός Ασφαλείας του Ι. Μεταξά, Κ. Μανιαδάκης, και οι υπηρεσίες διώξεως του κομμουνισμού έθεσαν σε εφαρμογή ένα μεγαλοφυές σχέδιο.

Απελευθέρωσαν κάποια στελέχη του ΚΚΕ που είχαν συλληφθεί κι ήταν πρόθυμοι να συνεργασθούν με τις αρχές (όπως π.χ. τον Μιχάλη Τυρίμο, πρώην βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και άλλα γνωστά στους οργανωμένους κομμουνιστές στελέχη, όπως τον Μόσχο, τον Μανωλέα, τον Μιχελίδη, κ.α.), παρουσιάζοντάς τους ως «δραπέτες», κι έστησαν μια δήθεν «Προσωρινή Διοίκηση» του ΚΚΕ, η οποία κατευθυνόταν απευθείας από τον Κ. Μανιαδάκη!

Μάλιστα, οι της δήθεν «Προσωρινής Διοικήσεως», εξέδιδαν και κυκλοφορούσαν τον δήθεν παράνομο «Ριζοσπάστη», τον οποίο στην πραγματικότητα εξέδιδε το… υπουργείο Ασφαλείας! 

Ταυτοχρόνως, κάποια απομεινάρια της παλιάς ΚΕ του ΚΚΕ, που παρέμεναν ασύλληπτα, όπως ο Σιάντος, ο Πλουμπίδης, ο Παπαγιάννης, ο Χτιστάκης κ.α., είχαν συστήσει μια άτυπη ΚΕ. Όμως, τα στελέχη αυτά ήταν σχεδόν άγνωστα στους κομμουνιστές και οι ψευτο-κουκουέδες του Μανιδάκη τους κατήγγειλαν από τον ψευτο-Ριζοσπάστη ως… «πράχτορες» και «χαφιέδες» και τους απομόνωσαν!  

Ακόμα και η πρώτη επιστολή Ζαχαριάδη, που δημοσιεύθηκε σε όλες τις εφημερίδες αμέσως μετά την ιταλική επίθεση, επιστολή που καλούσε τους κομμουνιστές να συστρατευθούν στον εθνικό αγώνα, στην πραγματικότητα την είχε γράψει ο… Μανιαδάκης, που φοβόταν ότι οι κομμουνιστές θα σαμποτάριζαν τον υπέρ πατρίδος πόλεμο, όπως είχαν κάνει οι Γάλλοι κομμουνιστές, που είχαν ρίξει το σύνθημα «πουρκουά;», δηλαδή «γιατί;», εννοώντας «γιατί να πολεμήσουμε;».  

Ένα τέτοιο σχέδιο, σαν του αειμνήστου Μανιαδάκη, εφαρμόζει και το σύστημα κατά της Χρυσής Αυγής, μετά το 2019! Θυμίζουμε, ότι τον Μάιο του 2020, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κύρτσος (που ακόμα δεν τα είχε «σπάσει» με τον Κούλη), είχε γράψει σ’ ένα tweet, πως «η πρόσφατη διάσπαση της Χρυσής Αυγής, ήταν μια μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μάλιστα, ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ δεν έχουν ιδρύσει μόνο μία ψεύτικη «Χρυσή Αυγή», αλλά πολλές, εφαρμόζοντας το γνωστό δόγμα της προπολεμικής βρετανικής εξωτερικής πολιτικής, «διαίρει και βασίλευε»!

Βέβαια, θα γίνουν σε 17 ημέρες αυτές οι βρώμικες εκλογές και μετά ο κάθε κατεργάρης θα υποχρεωθεί να πάει στον πάγκο του! 

 

Α.Β.

Exit mobile version