Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: 21/2/1993 – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ 

21/2/1993 – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ 

O Τάκης Μίχας αρθρογράφος με φιλελεύθερη πολιτική ταυτότητα, έγραψε κείμενο στο περιοδικό της ΟΝΝΕΔ, στο οποίο αποκαλούσε τον Μέγα Αλέξανδρο “σφαγέα των λαών”. Το άρθρο αυτό εγράφη σε μία περίοδο που εκατομμύρια Ελλήνων σε κάθε πόλη της Ελλάδος γέμιζαν τις πλατείες για το θέμα της Μακεδονίας μας που ξεπούλησαν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι απόρησαν γιατί σε ένα περιοδικό της υποτίθεται δεξιάς, Ν.Δ., δημοσιεύτηκε αυτό το κείμενο. Ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος με κείμενο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας, διευκρίνισε ότι είναι απόλυτα φυσικό για έναν γνήσιο φιλελεύθερο να είναι υβριστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η άποψή του αυτή επαληθεύτηκε δυστυχώς με την συμφωνία των Πρεσπών την οποία σήμερα ευλαβικά τηρεί η Ν.Δ. Το κείμενο τότε του συναγωνιστή Μιχαλολιάκου είχε ως εξής: 

“Όσοι αισθάνθηκαν έκπληξη από το άρθρο του Τάκη Μίχα, που δημοσιεύθηκε στο έντυπο της ΟΝΝΕΔ, μάλλον δεν διαθέτουν μνήμη… Όσοι αισθάνθηκαν έκπληξη από τις θέσεις, που διετύπωσε ένα μέλος του Φιλελεύθερου Φόρουμ, μάλλον δεν γνωρίζουν τον φιλελευθερισμό. Απόλυτη κυριαρχία του ατόμου, επιθυμία για κέρδος μέσα από τους αδίστακτους νόμους της παραγωγής και της κατανάλωσης, να τι είναι ο φιλελευθερισμός. Και η Πατρίδα, το Έθνος, η Ιστορία είναι γράμματα νεκρά στην αμείλικτη γλώσσα του κέρδους.

Έχει δίκιο να πιστεύει ο Τάκης Μίχας ότι οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ήταν άχρηστες γιορτές γεμάτες εθνικιστικό μίσος. Έχει δίκιο να το πιστεύει ο Τάκης Μίχας, γιατί ο Τάκης Μίχας είναι φιλελεύθερος και το σπέκουλο, η μίζα, το κέρδος θέλει ησυχία, θέλει καταναλωτές και όχι πατριώτες.

Έχει δίκιο να θεωρεί σφαγέα των λαών τον Μέγα Αλέξανδρο ο Τάκης Μίχας, γιατί ο Τάκης Μίχας είναι φιλελεύθερος και για τους νόμους της αγοράς οι Εθνικοί Ήρωες, οι Μύθοι είναι άχρηστα ρημάδια ενός κόσμου που πέθανε. Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο Τάκης Μίχας, γιατί ο Τάκης Μίχας είναι φιλελεύθερος…

Γιατί οι φιλελεύθεροι βλέπουν τον κόσμο με το βλέμμα του κέρδους και εμείς οι Εθνικιστές με το βλέμμα της Ιστορίας. Γιατί για τον φιλελεύθερο Τάκη Μίχα η Πλατωνική Πολιτεία δεν εξαργυρώνεται στην Γουώλ Στρήτ και γιατί και για μας τους εθνικιστές το κέρδος δεν είναι αρκετό για να γεμίσει μια ζωή.

Γι΄ αυτό εμείς οι Εθνικιστές δεν είμαστε φιλελεύθεροι και οι φιλελεύθεροι δεν είναι Εθνικιστές…”.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

 

ΠΗΓΗ

Exit mobile version