Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το colpo grosso του Κούλη Μητσοτάκη για άνετη αυτοδυναμία με 170+ βουλευτές!

Το colpo grosso του Κούλη Μητσοτάκη για άνετη αυτοδυναμία με 170+ βουλευτές!

«Η πρόσφατη διάσπαση της Χρυσής Αυγής, ήταν μια μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη»

(Τάδε έφη Γιώργος Κύρτσος, τον Μάιο του 2020 – πολύ πριν τα «σπάσει» με τον Κούλη Μητσοτάκη)

Ανώτερα κάθε προσδοκίας ήταν –κατά γενικήν ομολογίαν- τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, για τον Κούλη Μητσοτάκη. Και μ’ αυτά τα αποτελέσματα, αν οι εκλογές του Μαΐου είχαν γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα εξέλεγε 171 βουλευτές!

Βέβαια, κάθε επιτυχία έχει και τα μείον της. Το πιο σοβαρό μείον των εκλογών αυτών για την ΝΔ, ήταν ότι δύο κόμματα (η «Νίκη» και η «Πλεύση Ελευθερίας») βρέθηκαν στο κατώφλι του 3% και σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, μπαίνουν οπωσδήποτε στην επόμενη βουλή. Εν τω μεταξύ, τα ποσοστά του «ευάλωτου» (λόγω «Νίκης») κόμματος Βελόπουλου, αν και αναιμικά, δεν έπεφταν κάτω από 3,5%. 

Μια εφτακομματική βουλή, θα είναι ότι χειρότερο για την ΝΔ, καθώς οι έδρες της θα μειωθούν κατά πολύ. Άλλο είναι να κυβερνάει ένα κόμμα με 170+ βουλευτές, κι άλλο με δυο-τρεις-τέσσερις πάνω απ’ το όριο των 150, έρμαιο κάθε είδους εκβιασμών! 

Με κάποιον τρόπο έπρεπε ο Μητσοτάκης να «ανακατέψει την τράπουλα»…

Εχθές, λοιπόν, αποκλείστηκε και πάλι απ’ τον Άρειο Πάγο το συνονθύλευμα «ανεξάρτητων» υποψηφίων, όπως ήταν αναμενόμενο. Λίγη ώρα αργότερα, η συνήγορος που όλως τυχαίως τυγχάνει μέλος της… ΝΔ, εδώ και πολλά χρόνια, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξουν στις εκλογές ένα κομματίδιο, που ο αρχηγός του ήταν πολιτευτής του Λεβέντη, που κανείς μέχρι χθες δεν ήξερε την ύπαρξή του. Κι όταν λέμε «κανείς», εννοούμε το ευρύ κοινό.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η ΕΥΠ δεν είχε ακούσει τίποτα για το «φόνο» (ενώ παρακολουθεί «ότι κινείται», και μάλιστα σε μια χώρα που όλοι είναι… φλύαροι!) και δεν είχε καν ξεψαχνίσει τα ψηφοδέλτια των «ύποπτων» κομματιδίων που είχαν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο. Με μια γρήγορη ματιά σ’ αυτά τα ψηφοδέλτια, αμέσως θα διαπίστωνε ακόμα κι ένας υπάλληλος 4ης κατηγορίας της ΕΥΠ, ότι φιγουράριζαν σ’ αυτά ονόματα γνωστότατων στελεχών του κόμματος, που ξιφουλκούσαν καθημερινά υπέρ του στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι οποίοι λογαριασμοί παρακολουθούνται ενδελεχώς και στο υπόμνημα που είχε καταθέσει την προηγούμενη φορά η ΝΔ στον Άρειο Πάγο, είχε συμπεριλάβει κι ένα ολόκληρο κεφάλαιο με αποσπάσματα από αναρτήσεις λογαριασμών στελεχών, που αποδείκνυαν ότι τα στελέχη αποδέχονταν ως μοναδικό αρχηγό του κόμματος τον «μεγάλο σκακιστή» κι όχι τους διάφορους «αχυρανθρώπους» που εμφάνισε.

Γιατί ο αδίστακτος –όπως έχει αποδείξει- Μητσοτάκης δεν έβαλε μπρος τους μηχανισμούς του για να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτή; Διότι, εξυπηρετεί απολύτως τα σχέδιά του!

Το σχέδιο «διαίρει και βασίλευε» είναι προφανές: πεντακομματική ή έστω εξακομματική βουλή. Το πρώτο θα είναι θρίαμβος για τον Μητσοτάκη (170+ έδρες), το δεύτερο θα είναι μια μεγάλη νίκη, με άνετη πλειοψηφία, 160+!     

Και δευτερευόντως, να μην υπάρχει στη βουλή κανένα κόμμα «στα δεξιά της ΝΔ»!

Δεν θα είναι τέλειος ένας τέτοιος συνδυασμός;

Α.Β.

Exit mobile version