Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πως θα κινηθεί η “ορφανή” ακροδεξιά ψήφος 

Πως θα κινηθεί η “ορφανή” ακροδεξιά ψήφος 

Αυτό τον τίτλο είχε άρθρο μεγάλης εφημερίδας, η οποία στηρίζει με νύχια και με δόντια την Νέα Δημοκρατία και αναφέρει ότι η ακροδεξιά σύμφωνα με τον εκλογολόγο Κουστένη έχει τρία διαφορετικά προφίλ. Το πρώτο εμφανίζεται ισχυρό στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Λακωνία. Το δεύτερο ένα με έντονη ξενοφοβία που εκφράστηκε παλαιότερα από το ΛΑ.Ο.Σ. και σήμερα από την Ελληνική λύση ή την ΝΙΚΗ και υπάρχει κι ένα τρίτο προφίλ και γράφει χαρακτηριστικά γι’ αυτό:

“Η ακροδεξιά με τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται κυρίως σε λαϊκές συνοικίες της Αττικής, αλλά και σε περιοχές με έντονο στοιχείο αρβανίτικης καταγωγής. Μέσα στην δεκαετία του 2010, η Χρυσή Αυγή μπόρεσε να συγκεράσει και τα τρία αυτά προφίλ υπογραμμίζει ο εκλογολόγος Κουστένης”.

Στην συνέχεια τον λόγο παίρνει στο κείμενο η καθηγήτρια συγκριτικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ Δάφνη Χαλικιοπούλου, η οποία δηλώνει:

“Οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν… Αυτή την στιγμή υπάρχει διάσπαση της ακροδεξιάς ψήφου σε διάφορα κόμματα, όχι όπως την προηγούμενη δεκαετία που στιγματίστηκε από το 7% έως 8% της Χρυσής Αυγής”.

Από τα λεγόμενα των γραφίδων και των εκπροσώπων του think tank του Συστήματος εκλογολόγων και καθηγητών, προκύπτει ότι το μέγα ζητούμενον ήταν η διάσπαση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ότι για το Σύστημα δούλεψαν όσοι βοήθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση, οι οποίοι όμως είναι δεδομένο ότι θα αποτύχουν και θα δικαιώσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την γραμμή της.

Exit mobile version