Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το κακό παράδειγμα της Εθνικής Παρατάξεως και οι προδότες της Χρυσής Αυγής

Το κακό παράδειγμα της Εθνικής Παρατάξεως και οι προδότες της Χρυσής Αυγής

Τα πρώτα χρόνια της καταστροφικής μεταπολίτευσης, το 1977, επί κυβερνήσεως της καραμανλικής ΝΔ και με αριστερίστικη κυριαρχία στα πεζοδρόμια, ιδρύθηκε ως αντίδραση των αγνών Ελλήνων πατριωτών η «Εθνική Παράταξις». Το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών ήταν ελπιδοφόρο (7%), αλλά το οικοδόμημα είχε χτιστεί με «παλαιά υλικά» κι ήταν υπονομευμένο… εκ τω έσω.

Έτσι, μετά από τρία χρόνια ανυπαρξίας, το 1980, οι βουλευτές της Εθνικής Παρατάξεως (μεταξύ αυτών και ο… Χασάν Ιμάμογλου, βουλευτής Ροδόπης…) που είχαν εκλεγεί εις το όνομα του αντικαραμανλισμού, ψήφισαν τον… Καραμανλή για πρόεδρο της δημοκρατίας. Στις δε εκλογές του 1981, «εκόσμησαν» με την παρουσία τους τα ψηφοδέλτια της… ΝΔ! Φυσικά, το εθνικιστικό κίνημα έσβησε και κάθε νέα προσπάθεια αναγέννησής του σκόνταφτε στην καχυποψία του κόσμου. «Και ποιος μας εγγυάται πως δε θα μας πουλήσετε κι εσείς όπως η Εθνική Παράταξη;», άκουγε πολύ συχνά απ’ τον κόσμο ο γράφων στις περιοδείες της ΕΠΕΝ, στις οποίες συμμετείχε. Της ΕΠΕΝ, που ενώ ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, μόνο στις ευρωεκλογές σημείωσε ένα κάπως αξιοπρεπές αποτέλεσμα (2,3%) και μετά περιέπεσε στην αφάνεια, με κύρια αιτία τη θύμηση της προδοσίας των βουλευτών της Εθνικής Παρατάξεως!

Μετά από δεκαετίες πολιτικής ανυποληψίας, το εθνικιστικό κίνημα αναγεννήθηκε και επανήλθε στο προσκήνιο της ελληνικής πολιτικής ζωής μετά από… 35 ολόκληρα χρόνια, το 2012, από τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή! Κι αυτό το Κίνημα υπονομεύθηκε εκ των έσω και εν τέλει διασπάστηκε!

Γιατί ο γράφων θυμήθηκε σήμερα το κακό παράδειγμα της Εθνικής Παρατάξεως; Διότι, όπως αποκαλύπτεται, στο κόμμα των προδοτών της Χρυσής Αυγής συμμετέχουν ουκ ολίγοι που ήταν στην ΝΔ και τα λοιπά αποκόμματα της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης» (ΠΟΛΑΝ, ΛΑΟΣ, κ.λπ.)!

Κι αν το κόμμα αυτό εισέρθει στη βουλή, η πολιτική συμπεριφορά των συγκεκριμένων τύπων θα είναι ένα ερώτημα. Για παράδειγμα, τι θα πράξουν όταν η ΝΔ θα έχει ανάγκη αυξημένης πλειοψηφίας, όπως θα συμβεί σε 2 χρόνια, όταν θα πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος της δημοκρατίας, με πλειοψηφία 180 βουλευτών; Κι όταν μάλιστα κυβερνάει την Ελλάδα ο γιός του θεωρούμενου ως… «αρχιερέα της αποστασίας», που έχει το «χούι» να… «αξιοποιεί» στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό στελέχη από… άλλους πολιτικούς χώρους;  

Μήπως θα έχουμε νέες προδοσίες, που θα εξευτελίσουν το εθνικιστικό κίνημα και θα το γυρίσουν δεκαετίες πίσω; Γι’ αυτό, προσέξτε που θα ρίξετε την ψήφο σας. Και να θυμάστε, πως «μια φορά προδότης-άπαξ προδότης»!

 

A.B.

Exit mobile version