Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πιθανή παντοδυναμία Μητσοτάκη και οι… «λαγοί» της

Η πιθανή παντοδυναμία Μητσοτάκη και οι… «λαγοί» της

Το έχω επισημάνει και στο παρελθόν και το επαναλαμβάνω και τώρα: ο Μητσοτάκης έχει ως ινδάλματα τους Ερντογάν, Πούτιν και Όρμπαν! Όχι βέβαια για την πολιτική που ακολουθούν, αλλά για την πολύχρονη απόλυτη κυριαρχία τους στην πολιτική ζωή των χωρών τους! Κι ετούτη τη φορά, βοηθούντων των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου, θέλει να πετύχει την πλήρη ηγεμονία! Κρυφός του στόχος δε, είναι οι 180 έδρες!

Μέχρι πρότινος, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν… δυσκολίες στην επίτευξη των υψηλών στόχων. Όχι γιατί πέφτει το ποσοστό της Νουδούλας, αλλά διότι οι μετρήσεις έδειχναν ότι αυτή τη φορά η βουλή δε θα ήταν 5κομματική (όπως την 21η Μαΐου), αλλά 7κομματική. Για να καταλάβουμε τη σημασία που έχει αυτό, δηλαδή το πόσα κόμματα θα μπουν στη βουλή, υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο κόμμα εξασφαλίζει το 40% έως 50% των εδρών, οι οποίες δεν προσκυρώνονται στα κόμματα που μένουν εκτός βουλής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με επτά κόμματα στη νέα βουλή και με το ποσοστό των προηγουμένων εκλογών, η Ν.Δ. υπολογίζεται ότι θα εκλέξει 165 βουλευτές.

Αν όμως τα κόμματα που θα μπουν στη βουλή μειωθούν σε τέσσερα και με το ποσοστό των προηγουμένων εκλογών, η ΝΔ αυτομάτως εκλέγει 175 βουλευτές.

Όμως, αν πετύχει μια μικρή αύξηση των ποσοστών της (που είναι και το πιθανότερο…), μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 180 έδρες!

Ενώ, λοιπόν, σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγραφόταν σίγουρη είσοδος εφτά κομμάτων στη βουλή, μόλις ένα μέχρι πρότινος άγνωστο και ανύπαρκτο κόμμα, που εμφανίστηκε «από το πουθενά», ανακοινώθηκε ότι έχει τη στήριξη των… μοντέρνων «εθνικοπατριωτών» (και «κοινωνικά νεοφιλελεύθερων» – σύμφωνα με δήλωση του… σκιώδους «αρχηγού» του κόμματος…), μπερδεύτηκε το πράμα!

Και τώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κινδυνεύουν να μείνουν όλα αυτά τα κόμματα εκτός βουλής και να υπάρξει παντοδυναμία Μητσοτάκη!!!  

Ιδού πως αναλύει γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησής της: 

«Τα κόμματα της «ουράς» δίνουν σκληρό αγώνα για την επιβίωσή τους και δεν αποκλείεται, εντέλει, ο άγριος μεταξύ τους ανταγωνισμός να οδηγήσει σε ναυάγιο τους σχεδιασμούς των περισσότερων εξ αυτών ή, σε ένα ακραίο σενάριο, όλων όσων βρίσκονται στην περιοχή του 3%. Γι’ αυτό και το κεντρικό ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί την ερχόμενη Κυριακή είναι ο αριθμός των κομμάτων που θα εκλέξουν βουλευτές. Θα είναι πέντε, όπως και τον περασμένο Μάιο; Θα αυξηθούν σε επτά ή ακόμη περισσότερα; Ή μήπως θα μειωθούν σε τέσσερα, όπως εικάζουν ορισμένοι, επικαλούμενοι την έλλειψη δυναμικής και τις καθοδικές τάσεις που παρουσιάζουν οι επιδόσεις των μικρότερων σχημάτων που βρίσκονται στο κοινοβουλευτικό κατώφλι;».

Τέλος πάντων, «Κυριακή κοντή γιορτή», για τα αποκαλυπτήρια των «λαγών» της παντοδυναμίας Μητσοτάκη!  

 

Α.Β.

Exit mobile version