Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προς 8ετία Κυριάκου Μητσοτάκη;

Προς 8ετία Κυριάκου Μητσοτάκη;

Η παραίτηση Τσίπρα, η ανυπαρξία του ΚΚΕ, το οποίο είναι το πλέον Συστημικό κόμμα (ποιος θα ξεχάσει τους ραβδούχους του ΚΚΕ να κτυπούν μαζί με τα ΜΑΤ στην Πλατεία Συντάγματος τους διαδηλωτές που κρατούσαν Γαλανόλευκες;) μαζί με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν ένα πολιτικό σκηνικό, ιδανικό για την πολιτική επιβίωση του Μητσοτάκη προς απογοήτευσιν των κάθε είδους δελφίνων με πρώτο και καλύτερο τον Δένδια, έναν επαρχιακό πολιτευτή, που έγινε “φίρμα” ως διώκτης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και καλός φίλος του “λόμπυ” και των Στοών.

Όταν εξελέγη το πρώτον ο Μητσοτάκης όλα έδειχναν ότι θα έχει την τύχη του Τζωρτζ Παπανδρέου. Ένα πολύ ικανό επιτελείο όμως, το οποίο μπούκωσε με εκατομμύρια ευρώ κανάλια, φυλλάδες και ΜΜΕ λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας για λογαριασμό του. Δεν ήταν, όμως, μόνον αυτό, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε αντιπολίτευση, αφού η αντιπολίτευση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε την ίδια γραμμή με την Ν.Δ. σε όλα τα σοβαρά θέματα, όπως την άσκηση της οικονομικής πολιτικής βάσει των Μνημονίων, που δήθεν είχαν λήξει και πολύ περισσότερο στην αμερικανόδουλη αντιρωσική πολιτική. Μην ξεχνάτε ότι όταν ο Μητσοτάκης έκανε την πρώτη συμφωνία για την Αλεξανδρούπολη με τις ΗΠΑ, όχι μόνο δεν είπε λέξη ο Τσίπρας, αλλά βγήκε και ο πρώην πρέσβυς των ΗΠΑ Πάιατ και δήλωσε ότι οι βάσεις αυτή της συμφωνίας είχαν τεθεί επί ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο ο Μητσοτάκης δεν κινδυνεύει και όσο για την λεγόμενη “ακροδεξιά” με τα τρία κόμματα πρόκειται για θνησιγενείς οργανισμούς ετερόκλητους άνευ Ιδεολογίας, οι οποίοι δεν πρόκειται να ασκήσουν πίεση ούτε μέσα, ούτε έξω από την βουλή.

Η μόνη περίπτωση αποσταθεροποίησης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι το μέτωπο της Νέας Ρωσίας (Ουκρανίας), όπου οι αμερικάνοι τυχοδιωκτικά σπρώχνουν τα πράγματα στα άκρα. Μία κλιμάκωση στην περιοχή αυτή θα επεκταθεί μοιραία και θα φέρει ανακατατάξεις. 

Exit mobile version