Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα αίσχη ετοιμάζονται στην Επίδαυρο 

Νέα αίσχη ετοιμάζονται στην Επίδαυρο 

Σταθερή και αμετακίνητη ως υπουργός πολιτισμού στο ψευτορωμαίικο η Μενδώνη, η εκλεκτή του Σημίτη, η οποία απόλυτα φυσικό είναι και εκλεκτή του Μητσοτάκη και της παρέας των κομμουνάριων του Μεγάρου Μαξίμου. 

Η κυρία Μενδώνη, λοιπόν, στην θέση του Λιγνάδη, ο οποίος προφυλακίστηκε για ασέλγειες και βιασμούς ανηλίκων κι αποφυλακίστηκε και από τότε ούτε μια λέξη σε κανάλια και εφημερίδες, διόρισε ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που έχει λόγο ασφαλώς για το Φεστιβάλ της Επιδαύρου, έναν σκηνοθέτη ονόματι Μόσχο, ο οποίος δήλωσε ότι είναι υπερήφανος γιατί είναι γκέι. Αλήθεια επιτρέπεται στους υπόλοιπους Έλληνες να μην είναι υπερήφανοι εάν δεν είναι γκέι;… 

Χάριν αστεϊσμού σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Ρουμελιώτη ο συναγωνιστής Μιχαλολιάκος είχε πει ότι εάν οι γκέι έκαναν κόμμα μπορεί να γινόντουσαν και κυβέρνηση. Τελικά χωρίς να κάνουν κόμμα κάνουν ό,τι θέλουν σαν να ήταν κυβέρνηση…

Ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, λοιπόν, Μόσχος (όχι ο σιτευτός, αλλά ο φυτευτός) είπε ότι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου δεν πρέπει να είναι χώρος αρχαιολαγνείας όπως έκαναν στο παρελθόν οι μεγάλοι του Θεάτρου μας όπως ο Ροντήρης, ο Μινωτής, ο Βεάκης, η Παξινού, ο Φωτός Πολίτης και τόσοι άλλοι, αλλά να είναι ένα “ζωντανό θέατρο”.

Ανάμεσα στα έργα λοιπόν, που θα παρουσιαστούν στην Επίδαυρο, στο έτος 2023 της παρακμής του ψευτορωμαίικου, θα είναι και η Μήδεια ενός Γερμανού σκηνοθέτη με το όνομα Φρανκ Κάστορφ. Για αυτόν η Μήδεια δεν είναι του Ευριπίδη, του μεγάλου τραγωδού έργο, αλλά ένα συνολικό έργο τέχνης με το όνομα Φρανκ Κάστορφ. Για τον λόγο αυτό η τραγωδία του Ευριπίδη θα δώσει την θέση της σε ένα χώρο γεμάτο σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια, αντίσκηνα μέσα σε μια ατμόσφαιρα… γερμανικού καμπαρέ! Ντροπή σας γραικύλοι! 

Exit mobile version