Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δακρύβρεχτη Ελληνική ταινία με τον Βασιλάκη Καΐλα θύμιζε η παρουσία Στίγκα στην βουλή

Δακρύβρεχτη Ελληνική ταινία με τον Βασιλάκη Καΐλα θύμιζε η παρουσία Στίγκα στην βουλή

Στις πρωϊνές ραδιοφωνικές εκπομπές της Παρασκευής της 7ης Ιουλίου 2023, οι μπολσεβίκοι σχολίαζαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς για την παρουσία των “Σπαρτιατών” ότι κακώς φοβόντουσαν για κάποιους ακραίους και ότι οι εν λόγω ήσαν απλά γραφικοί. 

Αναφερόντουσαν στην ομιλία Στίγκα, ο οποίος ανέβηκε σιγά-σιγά στο βήμα της βουλής με ύφος απολογητικό, θυμίζοντας τον Βασιλάκη Καΐλα όταν πουλούσε γιασεμιά στις λαϊκές ταβέρνες στις ασπρόμαυρες ταινίες της δεκαετίας του ’60 και ο οποίος άρχισε αμέσως τις κλάψες ότι δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή πρόσωπο και τόνισε με έμφαση: 

“Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα αποδείξει του λόγου το αληθές. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και τον φασισμό και σε οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες προς εμάς ιδεολογίες.”

Εμείς τον πιστεύουμε. Τι έχουν να πούνε κάποιοι που τον ψήφισαν έχοντας στα μπράτσα και στο σώμα τους τατουάζ με σύμβολα γνωστά από την εποχή του ναζισμού και του φασισμού; Έχει σημασία επίσης να τονιστεί ότι ο Στίγκας δεν είπε ότι είναι κατά του κομμουνισμού και του καπιταλισμού ή και του σιωνισμού. Γιατί να τα πει αυτά; Στη βουλή μπήκε τα χιλιάρικα θα πέφτουν και κάποιοι που παριστάνουν τους εθνικιστές θα πιστεύουν ότι θριάμβευσαν… Βεβαίως για όλη αυτή την ιστορία υπάρχουν ασφαλώς κορόιδα, τα οποία και συλλυπούμεθα από καρδίας, αλλά και ηθικός αυτουργός που έχει ονοματεπώνυμο.

Θέλοντας να δώσει, λοιπόν, ο έμπορος χονδρικής τροφίμων (μεγαλομπακάλης) Στίγκας, περιφερόμενος πολιτευτής επί μία δεκαετία και πλέον από ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ μέχρι Βασίλη Λεβέντη (τα ενδιάμεσα κόμματα δεν τα αναφέρουμε για οικονομία χώρου), ιδεολογικό στίγμα στο κόμμα του, είπε τα εξής: 

“Ακολουθώντας τις διδαχές των Ελλήνων προφητών του ελληνικού εθνικισμού, όπως είναι ο Παύλος Μελάς, ο Ίων Δραγούμης, ο Περικλής Γιαννόπουλος.”

Ώστε έτσι λοιπόν, εμπνέεται από τον Ίωνα Δραγούμη! Γνωρίζει τι έχει γράψει ο Ίωνας Δραγούμης, ο έμπορος εδωδίμων και αποικιακών; Γνωρίζει τι πιστεύει για το Σύνταγμα ο Ίων Δραγούμης; Για το Σύνταγμα που είναι μία εξέλιξη της Magna Carta της Αγγλίας και την οποία επέβαλαν στην Ελλάδα οι ξένες δυνάμεις, ενώ ο Καποδίστριας το είχε καταργήσει και τον δολοφόνησαν… Συνταγματικός και δημοκρατικός πατριωτισμός, λοιπόν, η ιδεολογία των “νεοεθνικιστών”, που την κοπάνισαν από την Χρυσή Αυγή, κάποιοι τουλάχιστον εξ αυτών. Γνωρίζουν αλήθεια τι γράφει για την δημοκρατία ο Ίων Δραγούμης και ο Περικλής Γιαννόπουλος. Ούτε αυτό το ξέρουν… 

Ύμνους στην συνέχεια για δημοκρατικό πατριωτισμό, για κοινοβουλευτισμό κλπ. από τον Στίγκα, που θέλει να τον παίζουν και τα άλλα παιδάκια στην βουλή και να μην τον βάζουν άδικα στην γωνία σαν νεοναζί. Μέσα στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, της πρώτης ομιλίας του στην βουλή, που ήταν μια τραγωδία για όσους είναι αληθινοί εθνικιστές και τον ψήφισαν, και τα παρακάτω μαζί με το ερώτημα ότι πως μπορεί να είναι αληθινοί εθνικιστές, όντας άπιστοι και λιποτάκτες; Είπε λοιπόν ο Στίγκας:  

“Οι Σπαρτιάτες είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης εθνικής πατριωτικής δεξιάς που μέσα από το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών όπως τούτο επιτάσσει ο συνταγματικός πατριωτισμός.”

Σε απάντηση του Στίγκα ο Ίων Δραγούμης, όχι εμείς: ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: 23 Ιανουαρίου 1903, Μοναστήρι, επιστολή στον Παύλο Μελά:«Το σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστια, δεν είναι η ζωή μας. Ή θα μας πεθάνη ή θα ψοφήση, τέλος πάντων αυτή. Και θα ζήσουμε τότε με άλλο σύστημα πολιτικό που να μας έρχεται καλλίτερα.»

Exit mobile version