Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τέλειωσε η Χρυσή Αυγή; Έγραψε η “Καθημερινή” για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Τέλειωσε η Χρυσή Αυγή; Έγραψε η “Καθημερινή” για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” προ ημερών, με βάση στοιχεία εταιρείας πολιτικών ερευνών, ισχυροί πυρήνες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ υπάρχουν ακόμα σε λαϊκές γειτονιές των Αθηνών, αλλά και στις περιοχές της Νοτίου Ελλάδος όπου είναι ισχυρό το αρβανίτικο στοιχείο. Δεν είναι όμως μόνον αυτές. Θυμίζουμε ότι στην Βόρειο Ελλάδα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε κατορθώσει να εκλέξει πέντε βουλευτές και συγκεκριμένα στους νομούς Α και Β Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πέλλας, Χαλκιδικής και Κιλκίς. Επί πλέον στην περιοχή της Πελοποννήσου όπου κυριαρχεί η Ν.Δ., η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε κατορθώσει να εκλέξει βουλευτές και στην Μεσσηνία και στην Αργολίδα. Αυτό δείχνει την εντελώς διαφορετική διείσδυση που είχε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως Κίνημα Λαϊκό και Εθικιστικό σε σχέση με αυτά που εμφανίζονται ως “ακροδεξιά” κόμματα και που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ., που κατόρθωσε να πετύχει χρησιμοποιώντας ρουφιάνους και φαντασμένα ανθρωπάκια την διάσπαση του εθνικιστικού Κινήματος.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όμως υπάρχει και είναι πάντα δυνατή στην Βόρειο Ελλάδα και πολύ σύντομα όσοι ψήφισαν τους ψευτοακροδεξιούς θα καταλάβουν ότι έκαναν λάθος. Έγραψε σχετικά με το θέμα για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην Βόρειο Ελλάδα η εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”:

“Ο επίκουρος καθηγητής της Δημόσιας Πολιτικής στο King’s College στο Λονδίνο, Γιώργος Σαμαράς, το διδακτορικό του οποίου αφορούσε τη δράση της Χρυσής Αυγής στη Βόρεια Ελλάδα λέει:

Η νεολαία της Χ.Α.: «Αυτά τα χρόνια η Χρυσή Αυγή ήταν εκτός παιχνιδιού, αλλά το Μέτωπο Νεολαίας (η νεολαία της Χ.Α.) ήταν πολύ ενεργό, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», σημειώνει. Παρόλο που έχουν τοπικές οργανώσεις σε διάφορες πόλεις, η βάση τους είναι στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί και εβδομαδιαία ο «εθνικιστικός πολυχώρος ΣΑΡΙΣΑ» … Οι ίδιοι τονίζουν ότι η οργάνωσή τους αποτελείται από «μαθητές, φοιτητές και εργαζομένους Ελληνες εθνικιστές». Ο κ. Σαμαράς παρατηρεί πως από την έναρξη της σχολικής χρονιάς του 2021, όταν προκάλεσαν επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, «άρχισε να ξεδιπλώνεται η πραγματική δραστηριότητα των νεοναζιστικών μορφωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα», που ήταν η ριζοσπαστικοποίηση μαθητών.”

Exit mobile version