Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μιά παλιά ιστορία για το πως προδόθηκε ο αγώνας των εθνικιστών με την Εθνική Παράταξη

Μιά παλιά ιστορία για το πως προδόθηκε ο αγώνας των εθνικιστών με την Εθνική Παράταξη

Προς γνώση και συμμόρφωση για όσους θα προδοθούν από κάποιους λαθρεπιβάτες του Εθνικισμού 

Προσδοκώντας μία πολιτική εκπροσώπηση οι νέοι εθνικιστές με αγνότητα και ανιδιοτέλεια αγκάλιασαν το 1977 την Εθνική Παράταξη και αγκάλιασαν την νεολαία του την ΕΝΕΠ. Τα κέντρα εξουσίας, τα οποία επέβαλαν και την γραμμή του κόμματος ήταν ο Κορυδαλλός και οι Απριλιανοί Αξιωματικοί, αλλά όχι μόνον… Ισχυρή η επιρροή του Λονδίνου και του παλαιοκομματισμού. Τελικά η Εθνική Παράταξη εκλέγει με ποσοστό 6,8% 5 βουλευτές. Ο ένας από αυτούς είναι μουσουλμάνος από τη Θράκη και ονομάζεται Χασάν Ιμάμογλού! Αυτό, όμως, είναι… λεπτομέρεια για τους εθνικόφρονές της Εθνικής Παρατάξεως, η οποία δεν αργεί να βρεθεί σε κατάσταση διασπάσεως σε όλα τα επίπεδα. Ο Καραμανλής έχει ανάγκη ψήφους βουλευτών για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας με αυξημένες αρμοδιότητες και για το λόγο αυτό διαλύει κατ’ ουσίαν, παίρνοντας  τους περισσότερους βουλευτές τους για την Εθνική Παράταξη και το Κέντρο. Οι εκλογές του 1981 έρχονται και ψηφοδέλτιο εθνική παράταξη δεν υπάρχει. Το κρατά σαν κειμήλιο οικογενειακό ο Θεοτόκης και έτσι δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Σε βιβλίο του εκδοτικού οίκου Λιβάνη, με συγγραφείς τον Μάριο Ευρυβιάδη και τον Μιχάλη Ιγνατίου, με τίτλο “CIA ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα”, διαβάζουμε στην σελίδα 141 εμπιστευτικό έγγραφο από την αμερικάνικη πρεσβεία προς το υπουργείο εξωτερικών στην Ουάσινγκτον με ημερομηνία 10 Ιουλίου 1981, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Σπύρος Θεοτόκης σε συνομιλία του με αμερικανούς διπλωμάτες πείθεται και ομολογεί ότι θα συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία προκειμένου να μην ανέβει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. 

Με το έγγραφο αυτό, το οποίο υπογράφει ο χειριστής της πληροφορίας Κόβνερ, αποδεικνύεται ότι η Εθνική Παράταξη έχει ξεπουλήσει πολιτικά τους αντικαραμανλικούς ψηφοφόρους της δεξιάς. Αυτά περί της Εθνικής Παρατάξεως και για το πως με πουλημένες ηγεσίες δήθεν ακροδεξιών κομμάτων στήνουν παιχνίδια οι άνθρωποι της ξενοκρατίας στην Ελλάδα. Πράγμα βεβαίως, το οποίο δεν μπόρεσαν να επιτύχουν με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πολλά χρόνια αργότερα.

Exit mobile version