Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απαγορεύει ο Ερντογάν και εφέτος την Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Σουμελά!

Απαγορεύει ο Ερντογάν και εφέτος την Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Σουμελά!

Οι χειραψίες του Κούλη με τον Ερντογάν δεν έπιασαν τόπο και απόδειξη ότι η Τουρκία συνεχίζει την σκληρή γραμμή της είναι η τελευταία της απόφαση που θίγει το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της Θρησκευτικής ελευθερίας.

Φαίνεται πως η Τουρκία παρά την υποτιθέμενη προσέγγιση με την Ελλάδα μετά την πρόσφατη συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, (όπου επί της ουσίας ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε σε μία άτακτη ελληνική υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων) συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο όπως και πριν, στην διατήρηση της εχθρότητας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δεν θα λειτουργήσει ούτε φέτος τον Δεκαπενταύγουστο η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, καθώς σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Εφέτος δεν θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία επί της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) εις την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, καθ΄ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη άδεια παρά των αρμοδίων κυβερνητικών αρχών».

Exit mobile version