Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας διέταξε την αποφυλάκιση Εθνικίστριας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας διέταξε την αποφυλάκιση Εθνικίστριας

Ο ευρωσκεπτικιστής υπουργός Δικαιοσύνης Zbigniew Ziobro, ο οποίος εκτελεί και χρέη γενικού εισαγγελέα, αποφάσισε να αποφυλακίσει μία 21χρονη που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για επίθεση σε γυναίκα σε εκδήλωση ΛΟΑΤΚΙ+ το 2020.

Η Marika Matuszak και τρεις άλλοι Εθνικιστές ριζοσπάστες προσπάθησαν να αρπάξουν μια τσάντα με τη σημαία του ουράνιου τόξου, καθώς το άτομο στο οποίο επιτέθηκαν συμμετείχε στο Pride Poznań. Εξοντωτική ποινή τριών ετών επιβλήθηκε από το δικαστήριο.

Η 21χρονη είχε συμπληρώσει 12 μήνες της συνολικής τριετούς ποινής της. Πρόσφατα, η υπόθεσή της έγινε πασίγνωστη όταν το φονταμενταλιστικό καθολικό ινστιτούτο Ordo Iuris ξεκίνησε εκστρατεία για την απελευθέρωσή της από τη φυλακή, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί ηπιότερη ποινή και δηλώνοντας ότι θα δημοσιοποιήσει αρχεία από την υπόθεση τη Δευτέρα.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε να αποφυλακίσει τη Matuszak μεταφέροντάς την σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπου θα περιμένει χάρη από τον πρόεδρο Andrzej Duda.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ινστιτούτου, είχε καταδικαστεί άδικα και για ιδεολογικούς λόγους.

Μια εθνική εκστρατεία φούντωσε στο διαδίκτυο, ζητώντας την απελευθέρωση της ως υπερασπίστρια των παραδοσιακών αξιών.

«Το δικαστήριο έριξε ένα νεαρό κορίτσι στη φυλακή για τρία χρόνια επειδή διαμαρτυρήθηκε κατά της προώθησης της αριστερής ιδεολογίας και της ομοφυλοφιλίας. Τα δικαστήρια τιμωρούν ανελέητα τους Πολωνούς για την υπεράσπιση της πίστης και των αξιών. Για επιθέσεις σε εκκλησίες, ξυλοδαρμούς πιστών και χλευασμό αστυνομικών, τους αφήνουν ελεύθερους έγραψε ο Ziobro στο Twitter. Οι χρήστες του Διαδικτύου βρήκαν φωτογραφίες της με έναν κέλτικο σταυρό.

Η γυναίκα και ο σύντροφός της ήταν συνιδρυτές της οργάνωσης Μέτωπο Εθνικής Κάθαρσης, η οποία είχε ως πρωταρχικό στόχο «την εκκαθάριση ολόκληρης της Πολωνίας από όλες τις ακαθαρσίες, τη βρωμιά και τους εχθρούς του πολωνικού έθνους».

Εν τω μεταξύ, ο Ziobro ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι της εισαγγελίας που αποφάσισαν να καταδικάσουν την εθνικίστρια και να της απαγγείλουν κατηγορίες για την επίθεση θα λογοδοτήσουν.

Exit mobile version