Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έριξε το Πολυτεχνείο την “χούντα”; 

Έριξε το Πολυτεχνείο την “χούντα”; 

Σε άρθρο του ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Αποστολίδης θέτει ζήτημα αυτήν την χρονιά το 2023 να εορταστούν περίλαμπρα τα πενήντα χρόνια του Πολυτεχνείου γιατί όπως γράφει σε επιστολή του που έστειλε στην κυβέρνηση το Πολυτεχνείο οδήγησε στην κατάρρευση της “χούντας”. Μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν έχει λεχθεί! Το Πολυτεχνείο αποσταθεροποίησε την Ελλάδα και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΚΚΕ, που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα από τις μυστικές υπηρεσίες της μαμάς Μόσχας, το χαρακτήρισε σε πρώτο χρόνο προβοκάτσια. Όταν είδε βέβαια ότι έχει απήχηση λαϊκή το “καπέλωσε”. Όλα αυτά με αφορμή την επέτειο της μεταπολιτεύσεως. 

Η μεταπολίτευση στην πραγματικότητα ένιωσε να τρίζουν τα θεμέλιά της μόνον στις εκλογές του Μαΐου του 2012 όταν μπήκε για πρώτη φορά στη βουλή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με ποσοστό 7% και ηγέτη για να μη το ξεχνάμε όχι κάποιον από αυτούς που τότε δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους και βγήκαν βουλευτές με βάση την αλφαβητική σειρά στην κορυφή των ψηφοδελτίων, με ψηφοδέλτια άλλα να αρχίζουν από Κάπα και άλλα από Λάμδα, αλλά με τον Μιχαλολιάκου.

Τότε λοιπόν, στις εκλογές του 2012 τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία ήταν οι πυλώνες του καθεστώτος της μεταπολιτεύσεως, ενώ το 2009 είχαν ξεπεράσει το 77% έπεσαν τον Μάιο στο 32% και έχασαν τρία εκατομμύρια ψηφοφόρους! Φάνηκε πως ο λαός ξύπνησε, αλλά δυστυχώς τα θαύματα δεν κρατούν πολύ.  

 

Exit mobile version