Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η περίπτωση του βαθυσκάφους: Όταν το χρήμα τρελαίνει 

Η περίπτωση του βαθυσκάφους: Όταν το χρήμα τρελαίνει 

Τα τελευταία χρόνια γνωστοί δισεκατομμυριούχοι όπως ο Έλον Μασκ και άλλοι, προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο του Θεού. Ο Έλον Μασκ θέλει να φτιάξει ανθρώπους με μικροτσίπ στον εγκέφαλο που θα ελέγχονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ένας άλλος, του οποίου το όνομα τώρα μου διαφεύγει, θέλει να κάνει ταξίδια στο διάστημα και ήδη έκανε ένα. Όλα αυτά γιατί έχουν πολύ χρήμα. Και όταν έχεις τόσο πολύ χρήμα φαίνεται ότι θολώνει ο νους σου έρχεται η Άτις της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και σου θολώνει τον νου και χάνεις κάθε επαφή με την λογική. 

Μέσα στα πλαίσια αυτά είχαμε και την περιπέτεια πρόσφατα με το βαθυσκάφος ενός δισεκατομμυριούχου, τον οποίον ακολούθησαν άλλοι τέσσερεις πολύ πλούσιοι άνθρωποι προκειμένου να κατέβουν σε βάθος 4.000 μέτρων στον Ωκεανό και να εξερευνήσουν τα συντρίμμια του ναυαγίου του Τιτανικού! Τραγική ήταν η κατάληξη του εγχειρήματος αυτού, το οποίο δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο.

Τερατογενέσεις κάθε είδους και ιδέες εξωφρενικές λαμβάνουν χώρα με πρωταγωνιστές αυτούς που έχουν το πολύ χρήμα σε κάθε γωνιά της γης. Άλλοι θέλουν να κατασκευάσουν ανθρώπους, επιχειρώντας να δημιουργήσουν από βλαστοκύτταρα έμβρυα, άλλοι μιλούν και γράφουν μελέτες για αιώνια ζωή μεταφέροντας την σκέψη τους σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές! 

Η ανθρωπότητα έχει φθάσει σε ένα οριακό σημείο όπου πλέον δεν απέχει παρά ένα βήμα από την Ύβρι, η οποία οδηγεί στην καταστροφή. Κάποιοι θέλουν να παίξουν τον ρόλο του Θεού και δυστυχώς δεν θα καταστραφούν μόνον οι ίδιοι, αλλά μπορεί μαζί τους να οδηγήσουν στον όλεθρο και ολόκληρο τον κόσμο. Η τεχνολογία όμως εξελίσσεται, είναι πλέον κατάρα και μόνον μία επιστροφή στην Παράδοση και τις Αρχές του Ελληνικού Πολιτισμού μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα.

Exit mobile version