Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κηδεία της Βασίλισσας Φρειδερίκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 

Η κηδεία της Βασίλισσας Φρειδερίκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 

Ήταν τον Φεβρουάριο του 1981 όταν από ανακοπή καρδιάς, πριν συμπληρώσει τα 64 χρόνια της, αφήνει την τελευταία της πνοή στην Ισπανία εξόριστη η Βασίλισσα Φρειδερίκη. 

Η Βασίλισσα Φρειδερίκη ήταν κόκκινο πανί για την αριστερά στην Ελλάδα. Δεν είχαν ξεχάσει ποτέ ότι όταν πολιορκούσαν την Κόνιτσα για να ανακηρύξουν ανεξάρτητο κομμουνιστικό κράτος την Βόρειο Ελλάδα οι μπολσεβίκοι, η Βασίλισσα Φρειδερίκη με μικρή στρατιωτική δύναμη εισήλθε στην Κόνιτσα όπου πολιορκείτο και το τζιπ της ήταν διάτρητο από σφαίρες! Τελικά οι μπολσεβίκοι ηττήθηκαν και στην Κόνιτσα και στο Γράμμο και στο Βίτσι, αλλά δεν είχαν ξεχάσει ποτέ την Φρειδερίκη.

Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, γαμπρός της Φρειδερίκης, ζητά την ταφή της στο Τατόι και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί να αρνηθεί. Πρωθυπουργός ο Γεώργιος Ράλλης, ο οποίος συμφωνεί να παραμείνει η βασιλική οικογένεια για ένα εικοσιτετράωρο στο ελληνικό έδαφος και είχε ετοιμαστεί για τον σκοπό αυτό ξενοδοχείο στην Βαρυμπόμπη. Με παρέμβαση Καραμανλή, τον οποίο είχε κάνει πρωθυπουργό ο Βασιλιάς μετά τον θάνατο του Παπάγου, απαγορεύεται η παραμονή της βασιλικής οικογένειας για ένα εικοσιτετράωρο και επιτρέπεται μόνο η μετάβαση της νεκρικής πομπής από το αεροδρόμιο Τατοΐου στο νεκροταφείο και από εκεί κατ’ ευθείαν πίσω στο ίδιο αεροδρόμιο!

Η “ηθική” ποιότητα της αριστεράς φαίνεται καθαρά στο πρωτοσέλιδο της “Ελευθεροτυπίας”, που γράφει: “Έρχονται οι βρυκόλακες”. Οι αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα η Χωροφυλακή έχει τοποθετήσει φρουρά για να μη πλησιάσει ο Λαός στο χώρο του βασιλικού νεκροταφείου. Οι κλοιοί σπάνε κι ένα ανθρώπινο ποτάμι με κάθε μέσον συρρέει στον χώρο. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση κλείνει τον Ισθμό της Κορίνθου και εμποδίζει εκατοντάδες πούλμαν που ερχόντουσαν από την Πελοπόννησο να παραστούν στην τελετή. Κρατούν φωτογραφίες της Φρειδερίκης και Ελληνικές Σημαίες με το Στέμμα. 

Στην κηδεία για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση προσέρχεται με μία μερσεντές ο τότε υπουργός προεδρίας Κωστής Στεφανόπουλος, γνωστός βασιλόφρων και μετέπειτα πρόεδρος της δημοκρατίας. Όταν ο Λαός αντιλαμβάνεται την παρουσία του γεμίζει με σάλια από τα φτυσίματα το αυτοκίνητό του. Αυτή ήταν η Νέα Δημοκρατία την οποία ψηφίζουν κάποιοι δήθεν βασιλόφρονες, οι οποίοι δεν έχουν, αποδεικνύεται, ούτε χαρακτήρα, ούτε πίστη.  

Exit mobile version