Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΝΙΓΗΡΑΣ: Εντολή σύλληψης όλων των πολιτών της Δύσης μέχρι να κλείσουν οι βάσεις ΗΠΑ και Γαλλίας

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Νίγηρα πανηγυρίζουν για την στρατιωτική επανάσταση που έφερε στην εξουσία τους Στρατηγούς που είναι υπέρ μίας συμμαχίας με την Ρωσσία και θέλουν να σταματήσει η στυγνή εκμετάλλευση της χώρας τους από Γαλλία και ΗΠΑ.

Με την πολιτική των σιτηρών η Ρωσσία διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο στην αφρικανική ήπειρο και όσο για τον Νίγηρα ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι είναι μία χώρα πλούσια σε παραγωγή ουρανίου και εύκολα μπορεί να μετατραπεί με την βοήθεια των Ρώσσων σε πυρηνική δύναμη.

Η νέα στρατιωτική κυβέρνηση του Νίγηρα έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να συλλάβουν όλους τους Δυτικούς υπηκόους που βρίσκονται ακόμη στη χώρα έως ότου η Γαλλία και άλλες δυτικές δυνάμεις (εννοεί τις ΗΠΑ) να συμφωνήσουν να αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από την χώρα. Εκατό Γάλλοι πολίτες φυγαδεύτηκαν από το διεθνές αεροδρόμιο Ντιόρι Χαμάντι, προκειμένου να επιβιβαστούν στην πρώτη οργανωμένη πτήση για την απομάκρυνσή τους από το Νίγηρα, που σημαίνει πως οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας ήταν ήδη ενήμερες για μία τέτοια κίνηση και θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ομηρίας Γάλλων πολιτών καθώς όπως φαίνεται το Παρίσι και η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένες να δράσουν στρατιωτικά.

Ο Νίγηρας εξάγει ποσότητες ουρανίου στην ΕΕ που αντιστοιχούν στο 25% των εισαγωγών της και στο 15% των γαλλικών εισαγωγών. Μάλιστα, οι Γάλλοι έχουν χάσει και τις εισαγωγές ρωσικού ουρανίου το οποίο αποτελούσε το 19% των συνολικών εισαγωγών τους. Αυτές οι ποσότητες για μία οικονομία η οποία παράγει το ρεύμα της εξολοκλήρου από τους 56 πυρηνικούς αντιδραστήρες της είναι κρίσιμες. Η γαλλική κοινωνία θα αντιμετωπίσει πραγματικό σοκ εάν υπάρξουν θεματικές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεδομένο θεωρείται πως και οι Ρώσοι αλλά και οι Κινέζοι με κάθε τρόπο και μέσο θα αποστείλουν οπλικά συστήματα και πυρομαχικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά των δυτικών δυνάμεων όπως ακριβώς έπραξαν και οι Δυτικοί προμηθεύοντας την Ουκρανία, εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Exit mobile version