Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι “Πρέσπες” του Αιγαίου είναι εδώ! Τουρκικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της εθνικής μας κυριαρχίας

Οι “Πρέσπες” του Αιγαίου είναι εδώ! Τουρκικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της εθνικής μας κυριαρχίας

Σύμφωνα με το άρθρα της κας. Αδάμ στην εφημερίδα “δημοκρατία”, η κυβέρνηση της ΝΔ προέβη σε μία πρωτοφανή γκάφα, εάν είναι γκάφα και δεν είναι το πρωΐμιο για τις “Πρέσπες” του Αιγαίου και το μοίρασμα του Ελληνικού αρχιπελάγους μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.  

Όπως έγινε γνωστό η Τουρκία ενημέρωσε τους διεθνείς οργανισμούς (και το αμερικανικό Κογκρέσο) ότι θα εκτελεί από 19 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου 2023 δύο ασκήσεις εντός του FIR Αθηνών σε ελληνική κυριαρχία με τουρκικά UAV και F-16 με πραγματικά πυρά.

Άσκηση με UAV. Αυτή η τουρκική άσκηση κατακερματίζει τη συνοχή της ελληνικής κυριαρχίας διότι εκτελείται στις βραχονησίδες Χήνα, Μελαμπιούς, Χταπόδια και Καλόγεροι με την κυβέρνηση λόγω επικίνδυνης βλακείας να μην καταγγέλλει την Τουρκία στο Σ.Α. του ΟΗΕ για να προασπίσει και να διασφαλίσει την ελληνικότητα των βραχονησίδων, για τις οποίες η Άγκυρα υποστηρίζει εγγράφως προς το ΟΗΕ και το Κογκρέσο ότι οι βραχονησίδες δεν είναι ελληνικές.

Η εξόχως επικίνδυνη ελληνική βλακεία έγκειται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη με επιστολή στον ΟΗΕ στις 25 Μαΐου 2022 υποστηρίζει ότι οι βραχονησίδες του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες της Λωζάννης και Παρισίων. Η θέση αυτή της κυβέρνησης είναι ψευδής και οδηγεί τον ΕΦΙΑΛΤΗ σε διαπραγμάτευση της ελληνικής κυριαρχίας και μοιρασιά των βραχονησίδων, ενώ αποδεικνύει πλήρη ανεπάρκεια -ή απροθυμία- της κυβέρνησης να διασφαλίσει νομικά την ελληνικότητα των βραχονησίδων.

Εάν η Τουρκία κατορθώσει, λοιπόν, μέσω του σφαγείου της Χάγης να διεκδικήσει έστω και μία βραχονησίδα από αυτές που δεν αναφέρονται ρητά στις συνθήκες, όπως γράφει η κα. Αδάμ, τότε σπάει αυτομάτως και η ΑΟΖ και το ενιαίο της κυριαρχίας του Αιγαίου στην Ελλάδα. Είναι ένας έμμεσος τρόπος αυτός για το ξεπούλημα του Αιγαίου μέσω μάλιστα ενός Διεθνούς Δικαστηρίου… 

Exit mobile version