Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ  ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΥΠΕΡ ΗΠΑ

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ  ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΥΠΕΡ ΗΠΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επετέθη εναντίον του Πατριάρχη της Μόσχας Κυρίλλου, λέγοντας: «Ευλογεί με τα δύο χέρια του αυτόν τον διαβολικό πόλεμο αντί να τον καταδικάσει»

Απευθυνόμενος προς τους προσκυνητές από τις ΗΠΑ, ο Παναγιώτατος, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία τους και τους ζήτησε όταν επιστρέψουν στην Αμερική, να μεταφέρουν στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, «τον νέο,  δυναμικό και εργατικότατο Ποιμενάρχη τους την στοργή, την ευλογία, την αγάπη όλων μας από την Κωνσταντινούπολη, με επικεφαλής τον Πατριάρχη».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Πατριάρχης είπε «Βιώνουμε τον αποτρόπαιο και ατελείωτο μέχρι στιγμής πόλεμο στην Ουκρανία. Η αποστολή εκάστου εξ ημών δεν είναι απλώς και μόνον η θεωρία και η απομόνωσι, η βίωσις της μεταμορφώσεως στη δική μας ζωή, αλλά και η μετάδοσίς της στον πλησίον.

Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επετέθη εναντίον του Πατριάρχη της Μόσχας Κυρίλλου, λέγοντας: «Ευλογεί με τα δύο χέρια του αυτόν τον διαβολικό πόλεμο αντί να τον καταδικάσει»

Exit mobile version