Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ;

Με αφορμή τη φρικτή δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη που ήταν αποτέλεσμα σκληρής οπαδικής βίας, έχω να καταθέσω τα παρακάτω:
Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέπτεται και πώς ενεργεί, αυτή τη μεγάλη μερίδα των νέων μας, που ασχολούνται τόσο πολύ με το ποδόσφαιρο.
Αυτοί οι νέοι είναι τόσο πολύ φανατικοί οπαδοί των ομάδων τους, που στην κυριολεξία λατρεύουν τις ομάδες και βλέπουν και τους παίχτες σαν…..ημίθεους, άσχετα αν σήμερα, η πλειοψηφία των παικτών των ομάδων που λατρεύουν είναι…. αλλοδαποί !
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρέχουν με τόσο μεγάλο φανατισμό στα γήπεδα, γιατί φορούν γάντια, μάσκες, κράνη και κρατούν ρόπαλα, γιατί διαθέτουν χρήματα συνέχεια για να δουν το παιχνίδι μέσα σε ένα γήπεδο, όπου 22 ποδοσφαιστές κλωτσούν ένα τόπι και προσπαθούν οι 11 να βάλουν το τόπι στην τρύπα των υπόλοιπων 11.
Δεν μπορώ να καταλάβω την απίστευτη χαρά που νιώθουν, όταν δουν την ομάδα τους να βάζουν το γκόλ στην αντίπαλη ομάδα.
Γιατί  τραγουδάνε όλοι μαζί αισχρά, υβριστικά, υποτιμητικά και ανήθικα «τραγούδια» εναντίον των αντιπάλων, γιατί είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συγκρουστούν μαζί τους,  μέχρι και του σημείου ακόμη να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν για την ομάδα και το …..τόπι.
Δεν μπορώ να καταλάβω από πού αντλούν αυτόν τον απίστευτο φανατισμό.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η οπαδική βία έχει φθάσει σε σημείο να σκοτώνει ο ένας τον άλλον, για να αποδείξουν πόσο αγαπάνε την ομάδα τους, και πόσο μισούνε τους οπαδούς της αντιπάλου ομάδας.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αφιερώνουν τόσο χρόνο για να συζητούν έντονα και φανατικά, να τσακώνονται για τις ομάδες τους, τους παίκτες, τις φάσεις του παιχνιδιού, για τον διαιτητή και τις «αδικίες του», και για να βρίζουν τους αντιπάλους.
Και όλα αυτά μπορούν να συμβούν και να έχουν ξεκινήσει από μία τυχαία συνάντηση ή γνωριμία  δυό νέων και μετά από μιά ερώτηση του ενός προς τον άλλο, όταν τον ρωτάει: «Τι ομάδα είσαι;» !
Αν διαπιστώσουν ότι είναι οπαδοί διαφορετικών ομάδων, είναι πιθανό να εκτοξεύσει μιά υβριστική λέξη ο ένας προς τον άλλον, και εκεί να αρχίσει η εχθρική αντιμετώπιση και η ξιφομαχία για το ……κλωτσοσκούφι, (όπως το αποκαλούσαν οι παλαιοί)…….
Δεν τα καταλαβαίνω όλα αυτά, αλλά και όποιον και να ρωτήσω, απάντηση δεν παίρνω.
Εν τέλει πιστεύω, ότι αν όλοι αυτοί οι νέοι έδειχναν την ίδια αγάπη για την Ελλάδα, αν αφιέρωναν τον ίδιο χρόνο, το ίδιο ενδιαφέρον, το χρήμα και την ίδια λατρεία για την Πατρίδα μας, η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα !
Νικόλαος Η. Σκαντζός

Exit mobile version