Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άρειος Πάγος: «Αθώοι» όσοι εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις των νεκρών συγγενών τους

Άρειος Πάγος: «Αθώοι» όσοι εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις των νεκρών συγγενών τους

Την ίδια ώρα που ένα σημαντικό μέρος του λαού μας ευρίσκεται στα όρια της φτώχειας, ένα 30% σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, κάποιοι προχωρούν σε ενέργειες προκλητικές για τους Έλληνες, που στερούνται βασικά πράγματα και βεβαίως και για τους Έλληνες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εξοριστούν για να κερδίσουν το ψωμί τους. 

Όπως ανακοινώθηκε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ο νέος Ποινικός Κώδικας μετέτρεψε το κακούργημα της κατ’ εξακολούθηση απάτης σε πλημμέλημα, εφόσον το ποσό δεν υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ – Η περίπτωση γιου που δεν δήλωσε τον θάνατο της μητέρας του και επί 161 μήνες καρπώθηκε 64.660 ευρώ.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας αθωώνει ακόμη και εκείνους που καταδικάστηκαν επειδή εισέπρατταν παράνομα συντάξεις συγγενών τους (κατά κανόνα του πατέρα ή της μητέρας τους) οι οποίοι είχαν αποβιώσει και εσκεμμένα δεν δήλωσαν τον θάνατό τους στις αρμόδιες αρχές, ενώ την ίδια στιγμή η ετήσια ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία από τις συντάξεις-μαϊμού αγγίζει περίπου τα 450 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με επίσημα χείλη. Η ετήσια ζημία των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμήθηκε ότι άγγιζε το 1,5 δισ. ευρώ. 

Ασφαλώς και θα μπορούσε το δικαστήριο να βρει κατηγορίες και να μη βασιστεί στο ότι κάποιοι έκαναν την απάτη κατ’ εξακολούθησιν πλημμέλημα και όχι κακούργημα, όπως έκαναν με εμάς με την δίκη της Χρυσής Αυγής, που εφηύραν κατηγορίες εναντίον μας χωρίς στοιχεία οι δικαστές μόνο και μόνο για να μας καταδικάσουν.

Υ.Γ.: Και τι να πει κανείς για την περίπτωση αυτού του “κυρίου”, που έκριναν… αθώο που επί 161 μήνες, δηλαδή 16 σχεδόν χρόνια έπαιρνε την σύνταξη της νεκρής μάνας του; Μήπως θα έπρεπε να του δώσουν και βραβείο ευρεσιτεχνίας;

Exit mobile version