Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ντμίτρι Ούτκιν 11 Ιουνίου 1970- 23 Αυγούστου 2023 

Ντμίτρι Ούτκιν 11 Ιουνίου 1970- 23 Αυγούστου 2023 

Η πτώση του αεροπλάνου και ο θάνατος του επικεφαλής της ομάδος Βάγκνερ και του στρατιωτικού βραχίονα της ομάδος αντισυνταγματάρχη Ούτκιν, ο οποίος είχε και το προσωνύμιο “Βάγκνερ” θα φέρει άραγε την διάλυση της ομάδος Βάγκνερ και ήταν έργο του καθεστώτος Πούτιν; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Στις τάξεις των 50.000 και πλέον μαχητών της Βάγκνερ επικρατεί αναβρασμός και κανένας δεν γνωρίζει που αυτός θα οδηγήσει. Το βέβαιο είναι ότι η ταφή τους θα μεταβληθεί σε ένα εθνικιστικό συλλαλητήριο των Ρώσσων. Ιδιαίτερα αξίζει να εξετάσουμε τον βίο και την πολιτεία σύμφωνα με τις διεθνείς πηγές του Δημητρίου Ούτκιν.

Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GRU), όπου υπηρέτησε ως αντισυνταγματάρχης. Εικάζεται ότι ίδρυσε την Ομάδα Βάγκνερ, με το δικό του τηλεφωνικό σήμα κλήσης να είναι ο Βάγκνερ .Ο Ούτκιν έχει λάβει τέσσερα Βραβεία Ανδρείας.

Νεανικά χρόνια

Ο Ντμίτρι Ούτκιν γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1970, στην οικογένεια ενός γεωλόγου της Ρωσίας. Ήταν παντρεμένος με την Έλενα Στσερμπίνινα, αλλά το ζευγάρι χώρισε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Πολιτικές απόψεις

Ο Ούτκιν φερόταν ότι είχε συμπάθειες με το Τρίτο Ράιχ από τη Μέδουσα (Meduza), που εδρεύει στη Λετονία και πιστεύεται ότι είναι νεοναζί από το Βρετανικό Εθνικό Κίνημα. Το 2021, εμφανίστηκαν εικόνες του Ούτκιν, που υποτίθεται ότι δείχνουν στην άκρη του γιακά το σήμα Waffen-SS και τατουάζ του αετού Ράιχσαντλερ στο γιακά και στο στήθος του. Επιπλέον, πολλά εξέχοντα μέλη της ομάδας Βάγκνερ έχουν φωτογραφηθεί ή ηχογραφηθεί με ναζιστικές στολές ή να συμμετέχουν σε αναπαραστάσεις γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ούτκιν υπηρέτησε ως διοικητής του 700ου ξεχωριστού ειδικού αποσπάσματος της 2ης ξεχωριστής ειδικής ταξιαρχίας της κύριας διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (GRU), που στάθμευε στο Πετσόρι, στην περιοχή Πσκοφ, μέχρι το 2013. Μετά τη συνταξιοδότησή του, εντάχθηκε στο Σλαβονικό Σώμα, πολεμώντας στο πλευρό του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου το 2013, αλλά επέστρεψε στη Μόσχα τον Οκτώβριο.

Ομάδα Βάγκνερ

Σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του στη Ρωσία, ο Ούτκιν φέρεται να δημιούργησε τη δική του ομάδα μισθοφόρων. Ο Ούτκιν, ο οποίος φέρεται να έχει πάθος για την ιστορία του Τρίτου Ράιχ, είχε το διακριτικό του Βάγκνερ, υποτίθεται προς τιμήν του Ρίτσαρντ Βάγκνερ. Ο Ούτκιν και η «Ομάδα Βάγκνερ» του, καθώς και αρκετοί βετεράνοι του Σλαβονικού Σώματος εθεάθησαν τόσο στην Κριμαία τον Φεβρουάριο του 2014 όσο και στη συνέχεια στο Ντονμπάς, όπου πολέμησαν για τους φιλορώσους αυτονομιστές κατά τη διάρκεια του Ρωσο-Ουκρανικού Πολέμου.

Exit mobile version