Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ταινία και ηρωικά αφιερώματα στον μεγάλο εγκληματία πολέμου Οπενχάιμερ

Ταινία και ηρωικά αφιερώματα στον μεγάλο εγκληματία πολέμου Οπενχάιμερ

Τον Αύγουστο του 1945 ο πόλεμος των ΗΠΑ με την Ιαπωνία είχε κριθεί, αλλά οι Ιάπωνες είχαν την υπερηφάνεια να μην παραδίδονται και θα πολεμούσαν μέχρι τέλους. Αυτό δεν άρεσε στους αμερικάνους καπιταλιστές, που έπρεπε να ξοδέψουν πολύ χρήμα μέχρι το τέλος του πολέμου και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν στον βομβαρδισμό δύο πόλεων με ατομικές βόμβες, προκειμένου να αναγκάσουν με μία επιχείρηση ψυχολογικής τρομοκρατίας την Ιαπωνία σε παράδοση. Πρωταγωνιστής σε αυτό το έγκλημα πολέμου με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς άμαχους κάτοικους δύο πόλεων, που δεν ήταν στρατιωτικοί στόχοι, ο Οπενχάιμερ, που τις τελευταίες μέρες προβάλλεται σαν μεγάλος ήρωας σε μία υπερπαραγωγή του Χούλιγουντ, το οποίο  γνωρίζουμε πολύ καλά από ποιους ελέγχεται. 

Ο Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ ήταν Αμερικανός θεωρητικός φυσικός, γνωστός κυρίως για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας γι’ αυτό είναι γνωστός ως “ο πατέρας της ατομικής βόμβας”. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη όπου και μεγάλωσε, από Εβραίους γονείς. Ήταν ο διευθυντής του Σχεδίου Μανχάτταν, την προσπάθεια της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου. Ως «πατέρας της ατομικής βόμβας», που είχε ισχύ 18.000 τόνων ΤΝΤ, υποστήριξε τη χρήση της, που κατέστρεψε τις ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου 1945.

Ας δούμε με στοιχεία που έδωσαν οι ΗΠΑ και όχι οι Ιάπωνες πόσο “ειρηνιστής” ήταν ο Οπενχάιμερ, όπως έχει το θράσος να τον παρουσιάζει η ταινία.

Ναγκασάκι: Σύμφωνα με στατιστικές, ο τελικός απολογισμός ήταν 73.884 νεκροί, 74.909 τραυματίες και 120.820 ασθενείς, από τους οποίους οι περισσότεροι πέθαναν ή έζησαν παραμορφωμένοι. Χιροσίμα: 70.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ακαριαία! Ακόμα 100.000 ψυχές – σύμφωνα με κατά προσέγγιση υπολογισμούς – υπέστησαν οδυνηρές συνέπειες από τη ραδιενέργεια πριν κι αυτοί εγκαταλείψουν τα εγκόσμια.

Θυμίζουμε ότι έναν πολύ μικρότερο βεβαίως έγκλημα πολέμου είχαμε και στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του ’44 σαν πρόβα τζενεράλε για τους βομβαρδισμούς της Δρέσδης και του Αμβούργου. Αμερικανοί και Άγγλοι βομβάρδισαν τον Πειραιά και είχαμε περίπου 5.000 νεκρούς από τους οποίους οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν μόνον οκτώ! 

Για αυτά τα μεγάλα και μικρά εγκλήματα πολέμου δεν στήθηκε ποτέ κανένα δικαστήριο… Φαίνεται πως υπάρχουν καλά και κακά εγκλήματα πολέμου! 

Exit mobile version