Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημόσυνο για την εκτελεσθείσα από τους μπολσεβίκους μητέρα του Ελένη έκανε ο Ν. Γκατζογιάννης 

Μνημόσυνο για την εκτελεσθείσα από τους μπολσεβίκους μητέρα του Ελένη έκανε ο Ν. Γκατζογιάννης 

Ο Νίκος Γκατζογιάννης επέστρεψε στο χωριό Λια της Θεσπρωτίας για να κάνει μνημόσυνο για τα 75 χρόνια της εκτελέσεως της μητέρας του από κάποιους μπολσεβίκους, που παριστάνανε τους δικαστές. Και δεν ήταν η μόνη που εκτελέστηκε… 37 πτώματα βρήκανε στον κήπο της κατοικίας του και στο ρέμα! 

Θυμίζουμε ότι όταν παρουσιάστηκε το βιβλίο έγινε εκδοτική επιτυχία, αλλά η ταινία σαμποταρίστηκε ανοικτά από το ΚΚΕ και δεν προβλήθηκε παρά μόνον λίγες μέρες. Σημειώνεται ότι πρωταγωνιστής ήταν ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζων Μάλκοβιτς.

Ο Νίκος Γκατζογιάννης κατήγγειλε την πολιτική της Ελλάδος της μεταπολιτεύσεως όσο και εάν αποφεύγει να κάνει συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές, εκεί πηγαίνουν οι καταγγελίες του, δηλώνοντας: 

“Τα θύματα του κόκκινου τρόμου έχουν ξεχαστεί και νομίζω πως είναι λάθος. Πιστεύω πως πρέπει να θυμόμαστε τι συνέβη και να τιμούμε τους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους για εμάς. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο θάνατο και καταστροφή προκάλεσαν οι κομμουνιστές σε αυτά τα χωριά που είχαν καταλάβει στην περιοχή μου”.

Φυσικά κανένα κανάλι δεν έδειξε ούτε μία εικόνα, ούτε είχε ένα σχετικό ρεπορτάζ… Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα το τελευταίο σοβιέτ της Ευρώπης.

Exit mobile version