Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ENANTIA στην θέληση του Ελληνικού Λαού η αντιρωσική πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

ENANTIA στην θέληση του Ελληνικού Λαού η αντιρωσική πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, απάντηση στην λεγόμενη διακήρυξη των Αθηνών κατά της Ρωσίας και την σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη κατά της Ρωσίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Ζελένσκι πως υπεγράφη κοινή δήλωση για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας ενώ εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Η απάντηση που έδωσε η Μαρία Ζαχάροβα μεταξύ άλλων έλεγε:

“ … Στο τελικό έγγραφο αναφέρονται υποκριτικά στην παραβίαση από τη χώρα μας των κανόνων και αρχών της ευρωπαϊκής ασφάλειας, την οποία καταπάτησαν μαζί με τις ΗΠΑ, όταν επιτέθηκαν στη Γιουγκοσλαβία το 1999, στο Ιράκ το 2003, στην Λιβύη το 2011, στην Συρία το 2014. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ ήταν μεταξύ εκείνων που αρνήθηκαν το 2008 τη ρωσική πρόταση να καταστεί η νομικά δεσμευτική αρχή του αδιαιρέτου της ασφάλειας, η οποία καταγράφηκε επανειλημμένα στο υψηλότερο επίπεδο στα έγγραφα του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, απέρριψαν τα σχέδια των διεθνών συνθηκών για τις εγγυήσεις ασφαλείας που ετοιμάσαμε το 2021. Εισάγουν κυνικά στο κοινό έγγραφο τις δηλώσεις για την «εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας, ξεχνώντας εντελώς τις προσπάθειες του διαχωρισμού του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία. Προσπαθούν να εδραιώσουν τον φιλοδυτικό προσανατολισμό των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων … Υπόσχονται στις χώρες της περιοχής ένα «λαμπρό μέλλον» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντάλλαγμα την υποστήριξη της αντιρωσικής πορείας, στην ουσία καθιστώντας την το πρώτο, αν όχι το κύριο, κριτήριο για την ένταξη στην ΕΕ …”

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ;

Exit mobile version