Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κάποτε υπήρχαν σχολεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ! 

Κάποτε υπήρχαν σχολεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ! 

Κάποιοι προλάβαμε να ζήσουμε την εποχή όπου στο σχολείο μιλούσαμε μόνο ελληνικά και δεν μας έλεγαν κάποιοι ημιμαθείς ότι Έλληνες είναι όσοι κατέχουν την ελληνική παιδεία ακόμη και εάν ήταν μαύροι, κίτρινοι ή πορτοκαλί. Αυτός ο ισχυρισμός τους περί ελληνικής παιδείας έχει την βάση του στην διαστρέβλωση μίας φράσεως του Ισοκράτους από τον Πανηγυρικό, την οποία χρησιμοποιούν κατά κόρον κάθε είδους αντιρατσιστές δεξιοί ή αριστεροί.

Κάποτε είχαμε σχολεία ελληνικά όπου οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ερχόντουσαν ντυμένοι με ένα κουστούμι και μια γραβάτα ακόμη και τριμμένο και παλαιό ξυρισμένοι και αξιοπρεπείς. Όλα αυτά πριν έλθει η γενιά του Πολυτεχνείου και κάνει τα σχολεία μας γιάφκες για μπολσεβίκους… Βεβαίως υπάρχουν και τα σχολεία πολυτελείας, τα οποία εκθρέφουν συμμορίες λιμπεραλιστών. 

Κάποτε μαθαίναμε ελληνική Ιστορία, για τον Παύλο Μελά, για τους Βαλκανικούς πολέμους, για τους αρχαίους ήρωες. Σήμερα τα παιδιά μας μαθαίνουν πως να είναι καλοί αντιρατσιστές και να πιστεύουν στην διαφορετικότητα και ότι δεν είναι κακό εάν κάποιον τον λένε Δημήτρη να συστήνεται σαν Δήμητρα! 

Σας παρουσιάζουμε τρία χαρακτηριστικά εξώφυλλα παλαιών αναγνωστικών. Το ένα είναι από την περίοδο του μεταπολέμου. Το άλλο έχει έναν αρχαίο πολεμιστή και το τρίτο και καλύτερο είναι από την περίοδο του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

Με ευκαιρία την έναρξη του σχολικού έτους ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλα τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!  

Exit mobile version