Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπό διάλυση η κυβέρνηση. Την σώζει το ότι δεν έχει αντίπαλο…

Υπό διάλυση η κυβέρνηση. Την σώζει το ότι δεν έχει αντίπαλο…

Δεν έχουν περάσει παρά μόνον δύο μήνες από τότε που ανέλαβε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με ένα συντριπτικό 41%. Μάλιστα στο Δήμο Παλαμά, που τον έπνιξε στην λάσπη πήρε 47%! Ήδη έχουμε μία βέβαιη παραίτηση υπουργού, μία άλλη να έρχεται ολοταχώς και αναμένονται και άλλες.  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι «όλοι αξιολογούνται». Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση για ανασχηματισμό φέρεται να έχει ληφθεί. Οι αρρυθμίες που αποτυπώθηκαν, στους δυόμισι μόλις μήνες ζωής της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, στη διαχείριση κρίσεων (πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.) φέρνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ κρίσιμων αποφάσεων για ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ενστερνίζεται τις εισηγήσεις που δέχεται και από συνεργάτες του, για εκτόνωση της έντασης που δημιουργεί το σφυροκόπημα που δέχεται η ΝΔ από την αντιπολίτευση, με αλλαγές σε πρόσωπα που δεν είχαν καλές επιδόσεις στα χαρτοφύλακα που ανέλαβαν.

Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας – στον απόηχο της τραγωδίας στον Πειραιά και τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη – εκτιμάται πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ή και σε λίγα 24ωρα, ίσως υπάρξει αντίστοιχη κίνηση και από άλλον υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει γίνει δέκτης του αρνητικού κλίματος που υπάρχει για αυτόν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο λόγος βέβαια για τον Βασίλη Κικίλια.

Μένει να φανεί αν η πρωτοβουλία θα ανήκει στον ίδιο ή αν θα ανακοινωθεί από το Μαξίμου, στο πλαίσιο ανακοινώσεων για ανασχηματισμό.

Από το περιβάλλον του κ. Κικίλια, βεβαίως, διαμηνύεται πως ουδέν πρόβλημα υπάρχει με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, προφανώς έχει δεχθεί εισήγηση για τον υπουργό του.

Παραλληλία, στο παρασκήνιο υπάρχουν πληροφορίες για αντικατάσταση άλλων δύο ή και τριών κυβερνητικών στελεχών.

Exit mobile version