Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή στο μνημόσυνο των θυμάτων της σφαγής του Μελιγαλά

Κλιμάκιο Συναγωνιστών της Χρυσής Αυγής παρευρέθη και φέτος στο μνημόσυνο, των 1.700 και πλέον αγρίως σφαγιασθέντων Ελλήνων, που άφησαν πίσω τους οι ορδές των κομμουνιστών του Βελουχιώτη, ύστερα από τη μάχη και την παράδοση της κωμόπολης του Μελιγαλά στις 15 Σεπτεμβρίου 1944.
Την ώρα που οι κατακτητές έφευγαν ατουφεκιστοι από την Πελοπόννησο, οι κομμουνιστές έστρεφαν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτικών τους αντιπάλων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν κάθε μορφή αντίστασης στα σχέδια τους για υφαρπαγη της εξουσίας δια της ισχύος τους.

Είχε προηγηθεί ο “κατοχικός εμφύλιος”, κατά τον οποίο οι κομμουνιστές επιτίθεντο κατά των πραγματικών αντιστασιακών οργανώσεων ώστε να λάβουν την μερίδα του λέοντος από τις αγγλικές λίρες αλλά και των όπλων που στέλνονταν από το “συμμαχικό στρατηγείο” στην Ελλάδα.
Η λήθη δεν ταιριάζει στους Χρυσαυγίτες, που κάθε χρόνο δίνουμε το παρών σε κάθε τόπο μαρτυρίου, σε κάθε εκδήλωση μνήμης, σε κάθε μέρος όπου οι κομμουνιστές το πότισαν με αίμα Ελληνικό.
Ήταν 79η επέτειος της σφαγής των θυμάτων του Μελιγαλά. Μια τελετή μνήμης, που τις τελευταίες δεκαετίες δεν οργανώνει το επίσημο ελληνικό κράτος, στην οποία κατά καιρούς “παρελαύνουν” πολιτικοί σχηματισμοί – πυροτεχνήματα, με τη Χρυσή Αυγή να δίνει διαχρονικά και αδιαλείπτως το παρών.
Τέλος, στεφάνι για τη Χρυσή Αυγή,  κατέθεσε ο Συναγωνιστής και μέλος του πολιτικού συμβουλίου, Φωτόπουλος Άγις.
Exit mobile version