Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

pronews.gr: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν για πρώτη φορά τουρκικό σύστημα ρουκετών δορυφορικής πλοήγησης στην Ουκρανία

pronews.gr: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν για πρώτη φορά τουρκικό σύστημα ρουκετών δορυφορικής πλοήγησης στην Ουκρανία

 Πώς κτύπησαν το τουρκικό σύστημα που απειλεί τα ελληνικά νησιά και την Θράκη

Μία ακόμη απάντηση έλαβαν τα αμερικανόδουλα παπαγαλάκια από την καταστροφή ενός οπλικού τουρκικού συστήματος, το οποίο είχε στόχο και την Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έξω από το Κουπιάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, για πρώτη φορά, τουρκικής κατασκευής σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS) T-122 Sakarya των 122 χλστ., της έκδοσης του όπλου που είναι αναπτυγμένο απέναντι από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, αλλά και απέναντι από το Δ’ΣΣ στον Έβρο.

H καταστροφή του έγινε δυνατή με την χρήση drone παρατήρησης και της εν συνεχεία χρήσης αιωρούμενου πυρομαχικού Lancet.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ καταστράφηκε ένα όχημα μάχης ρουκετών T-122 Sakarya κατασκευασμένο στην Τουρκία».

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) T-122 Sakarya είναι εξοπλισμένο με σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, που του επιτρέπει να εκτοξεύει ρουκέτες με αυτόνομη κατεύθυνσης που φθάνουν σε αποστάσεις έως και 40 χιλιομέτρων.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Τουρκία απέστειλε στην Ουκρανία μια συστοιχία αυτού του MLRS, εξοπλισμένη με τέσσερις εκτοξευτές.

pronews.gr 

Exit mobile version