Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στόχος του Συστήματος η διάσπαση της Χρυσής Αυγής 

Στόχος του Συστήματος η διάσπαση της Χρυσής Αυγής 

Από το 2012 ακόμη είχαν αρχίσει οι άνθρωποι του σκοτεινού παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών να καλλιεργούν το κλίμα της διασπάσεως στην Χρυσή Αυγή. Το κλίμα αυτό και η προσπάθεια έγινε ακόμη πιο έντονη μετά το δημοψήφισμα του 2015 όταν απέμεινε μοναδική πολιτική δύναμη κατά των μνημονίων στον μη αριστερό χώρο η Χρυσή Αυγή. Όντας υπόδικοι με μια βαριά κατηγορία άδικα είχε κατορθώσει να διαψεύσει όλες τις προβλέψεις και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στις εκλογές σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. 

Η μοναδική λύση που απέμενε για το Σύστημα ήταν η διάσπαση και δεν θα την επιτύγχναν ούτε αυτή παρ’ όλο το γεγονός ότι είχαν φυτέψει ανθρώπους τους στην Χρυσή Αυγή με αυτή την αποστολή. Δεν θα κατόρθωναν να διαλύσουν το Εθνικιστικό Κίνημα εάν δεν άφηναν την Χρυσή Αυγή εκτός βουλής και τους βοήθησαν σημαντικά πολλοί δήθεν χρυσαυγίτες για αυτό. 

Αποτέλεσμα όλου αυτού του κλίματος ήταν η καταδίκη χωρίς στοιχεία και η συνεχιζόμενη πολιτική ομηρία του μοναδικού εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα του Οκτωβρίου 2020. Και όμως η Χρυσή Αυγή άντεχε και σε δημοσκοπήσεις με τον ιδρυτή της Μιχαλολιάκο στην φυλακή της ALCO ελάμβανε 2,3%, που ξεπερνούσε το εκλογικό όριο του 3% με αναγωγή. Γιατί όλα αυτά; Το γράφει χαρακτηριστικά η γνωστή αντιφασιστική εφημερίδα:  

“Εφημερίδα των Συντακτών: “Η Ακροδεξιά στον Πειραιά, 10 χρόνια μετά: … Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είχε αποτέλεσμα τη διασπορά του πολιτικού ακροατηρίου της”

Αυτή η διασπορά λοιπόν, έβγαλε την Χρυσή Αυγή από την βουλή και στην θέση της έβαλε τρία κόμματα, από τα οποία τα δύο είναι φανερές ουρές της Ν.Δ. και παίζουν το παιχνίδι της και το άλλο παριστάνει την αντιπολίτευση, αλλά κρατάνε τον πρόεδρό της από πολλές πλευρές… 

Exit mobile version