Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και όχι στην Αρμενία; 

Γιατί στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και όχι στην Αρμενία; 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ 

Οι Αζέροι, που είναι αδελφό έθνος με την Τουρκία, βρήκαν την ευκαιρία με την εμπλοκή της Ρωσσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία να επιτεθούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και σχεδόν να το καταλάβουν. 

Οι Αρμένιοι έκανα διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Ρωσσίας, η οποία δεν παρενέβη στρατιωτικά στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως είχε κάνει στο παρελθόν. 

Οι Αρμένιοι ύψωσαν την Ελληνική σημαία στις διαδηλώσεις στο Γερεβάν. Η ελληνική σημαία σηκώθηκε ψηλά στο Γερεβάν μαζί με την Ιρανική, τη Γαλλική κ.α έξω από τη Ρώσικη Πρεσβεία. Στο μεταξύ έξω από το Κοινοβούλιο ο λαός ζητάει από τον προδότη Πασινιάν να παραιτηθεί και τον αποδοκιμάζει με το σύνθημα ”Τούρκοι”.

Η ένταση επέστρεψε στην περιοχή, με τους Αζέρους να «εξαπολύουν» στρατιωτικές επιθέσεις ΕΝΑΝΤΊΟΝ των ΑΡΜΕΝΙΩΝ, «αντιτρομοκρατικές» όπως τις χαρακτήρισαν, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν δεκάδες άτομα, όπως καταγγέλλεται.

Αποφασισμένο να πάρει πλήρως τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Αζερμπαϊτζάν εκκίνησε χθες στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αυτονομιστών του θύλακα, εκμεταλλευόμενο μία σειρά παραγόντων: Μία αποδυναμωμένη και απομονωμένη Αρμενία, μία Δύση με στραμμένη αλλού την προσοχή της και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η στρατιωτική επιχείρηση, η οποία διήρκησε περίπου 24 ώρες, φαίνεται ότι στέφθηκε με επιτυχία για το Μπακού. Οι Αρμένιοι αυτονομιστές συνθηκολόγησαν και συμφώνησαν να καταθέσουν τα όπλα και να διαπραγματευθούν, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί εκεχειρία. Ωστόσο, πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με τους στόχους του Αζερμπαϊτζάν, την εσωτερική κατάσταση στην Αρμενία, τον ρόλο και τις επιδιώξεις περιφερειακών και διεθνών δυνάμεων.

Exit mobile version