Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Ακόμα και χολέρα μπορεί να εκδηλωθεί”

“Ακόμα και χολέρα μπορεί να εκδηλωθεί”

Ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός και οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων του το κρύβουν πόσο μεγάλη συμφορά υπήρξε η πλημμύρα στην Θεσσαλία. Χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης έχουν μετατραπεί σε χέρσα γη, η οποία πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να καλλιεργηθεί πάλι! Σίγουρα η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν φτάνει για να καλύψει τις πληγές και ήταν τουλάχιστον κυνικό να βγει και να πει ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη ότι πρέπει οι ίδιοι οι κάτοικοι να ασφαλίζουν τα σπίτια τους από πλημμύρες και πυρκαγιές! Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες και τον κορωνοϊό και τα εμβόλια και όλες τις δέκα κατάρες των Φαραώ που μας έφερε αυτή η κυβέρνηση φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουμε στον 21ο αιώνα από… χολέρα! Ιδιαίτερα σημαντικά είναι όσα είπε ένας καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Συγκεκριμένα ο Καθηγητής μικροβιολογίας κ. Τσακρής δήλωσε ότι μπορούν να υπάρξουν πάρα πολλά περιστατικά  γαστρεντερίτιδας αλλά και τυφοειδούς πυρετού ακόμα και δυσεντερίας. “Αυτό που πρέπει να προλάβουμε είναι να μην υπάρχει μεγάλη έξαρση και επιδημία από διάφορα τέτοια νοσήματα. Θεωρητικά, μπορεί ακόμα και χολέρα να εκδηλωθεί, δεν μπορεί ποτέ κανείς να το αποκλείσει», είπε χαρακτηριστικά ο ειδικός μιλώντας στο Open.

Παράλληλα, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι «περιμένουμε και νοσήματα που ενδημούν στην Ελλάδα και μεταφέρονται από τρωκτικά, όπως τα ποντίκια. Από τα ούρα των ποντικών μπορεί να μολυνθεί ο άνθρωπος από ένα μικρόβιο, ιδιαίτερα παθογόνο όπως είναι η λεπτόσπειρα. Μεταδίδεται ακόμα και με το άγγιγμα του νερού και αν υπάρχουν αμυχές.”

Exit mobile version