Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραμένουν στο απυρόβλητο οι τραπεζίτες παρά τις αντιρρήσεις του υπουργού δικαιοσύνης Φλωρίδη

Παραμένουν στο απυρόβλητο οι τραπεζίτες παρά τις αντιρρήσεις του υπουργού δικαιοσύνης Φλωρίδη

Ως γνωστόν, ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, επανέφερε τις περασμένες ημέρες στην βουλή το ζήτημα της άρσης του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών και όχι μόνον, που είχαν θεσπίσει όλες οι κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων. Ακόμη και η κυβέρνηση του θαυμαστή του Μάο και του Τσε Γκεβάρα, Τσίπρα, ούτε άλλαξε, ούτε άγγιξε καν τον σκανδαλώδη αυτό νόμο για την ποινική ασυλία τραπεζιτών, μελών ανεξάρτητων αρχών και φορέων δημοσίας περιουσίας. 

Ο Φλωρίδης θέλει αυτό να τελειώσει γιατί το θεωρεί και είναι παράνομο και στο κυβερνητικό συμβούλιο είπε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε εάν εξέλειπαν ή όχι οι λόγοι που επέβαλαν αυτήν την ρύθμιση της ασυλίας, η οποία θεσπίστηκε λόγω της εκχώρησης των κόκκινων δανείων στα funds. Το Μέγαρο Μαξίμου αντιδρά στις προθέσεις Φλωρίδη και θέλει να κρατήσει στην ζεστή αγκαλιά της ποινικής ασυλίας τους τραπεζίτες και υπόσχεται στον Φλωρίδη ότι θα αλλάξει τον νόμο όταν η χώρα θα έχει επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα, πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στα επόμενα πενήντα χρόνια!   

Την ίδια ώρα λοιπόν, που κατάσχονται κατοικίες οικογενειών και πετάγονται άστεγα στον δρόμο παιδιά, η ασυλία των τραπεζιτών παραμένει…

Exit mobile version