Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

12 μίλια στο Αιγαίο τώρα! Μετά την Χάγη θα είναι αργά…

12 μίλια στο Αιγαίο τώρα! Μετά την Χάγη θα είναι αργά…

Εντελώς προβοκατόρικη και γεμάτη παραπληροφόρηση η ενημέρωση για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Νέα Υόρκη όπου στην σύνοδο του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είχε την ευκαιρία να καταγγείλει το casus belli την απειλή πολέμου από την Τουρκία και δεν το έπραξε, όπως δεν το έπραξε και ο Τσίπρας και όλοι όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα. Κατά τα άλλα οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του προτεκτοράτου των Αθηνών ομιλούν για… “καλό κλίμα”! Ποιο “καλό κλίμα” όταν ο Ερντογάν μίλησε για ύπαρξη δυο κρατών στην Κύπρο μας; 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, από τα οποία ξεχωρίσαμε τα επίμαχα σημεία. 

Bloomberg:”Η Ελλάδα προτιμά να παρακάμψει το ζήτημα της επίλυσης των θαλάσσιων συνόρων, παραπέμποντάς το στα διεθνή δικαστήρια. 

Είναι μια διαφωνία που το 2020 έφερε τα δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στα πρόθυρα της στρατιωτικής αντιπαράθεσης. 

Ωστόσο, η Τουρκία θέλει να αντιμετωπίσει τις αμοιβαίες διαφωνίες ως «πακέτο», σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επικαλούμενοι την ευαισθησία των συνομιλιών.

«Μιλάμε μόνο για μια βασική διαφορά. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσουμε ουσιαστικά με την Τουρκία, αν συνεχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών», είπε ο Μητσοτάκης.

«Κανένας πρωθυπουργός, σίγουρα όχι εγώ δεν θα ήταν διατεθειμένος να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Άρα αυτό είναι εκτός τραπεζιού. Και το έχω ξεκαθαρίσει στον πρόεδρο Erdogan».

Θα παρακάμψει το θέμα των θαλασσίων συνόρων δηλώνει επίσημα ο Μητσοτάκης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να θέσει το δικαίωμα της επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα δώδεκα μίλια! Δείχνει μάλιστα τον “πατριωτικό” του οίστρο δηλώνοντας ότι δεν θα δεχθεί την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά! Για τα χωρικά ύδατα δεν λέει τίποτε… Εάν υπογράψουμε συνυποσχετικό για την Χάγη μετά την Θεσσαλονίκη πάνε για πάντα τα δώδεκα μίλια για αυτό και η μόνη εθνική λύση για να μείνει το Αιγαίο πάντα ελληνικό είναι τα δώδεκα μίλια στο Αιγαίο τώρα πριν την Χάγη.  

Exit mobile version